• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Gratis bezorging vanaf €75,00 Excl. BTW in NL
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.30-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Zelf stempel maken

Online kan je bij de Stempelfabriek.nl zelf een stempel ontwerpen en laten maken of een stempel met losse letters/cijfers aanschaffen en zelf je (wisselende) teksten maken.

Zelf stempels ontwerpen

 • Naamstempel

Een naamstempel bestaat uit alleen tekst. Dit is heel gemakkelijk online te ontwerpen en te bestellen. Heb je meerdere naamstempels nodig dan kan je overwegen om een Do-It-Yourself stempel aan te schaffen. Dat is een zelf-inktende stempel (dus met een ingebouwd stempelkussen) en met allemaal losse letters en cijfers. Deze druk je per stuk in een ribbelpatroon en zodoende maak je je eigen teksten. Dit kan je steeds weer wisselen. Dit zijn hele handige stempels als je heel af en toe een wisselende tekst nodig hebt. Zelf stempel maken was nog nooit zo gemakkelijk.

 • Handtekeningstempel

Van een handtekening kan je niet zelf een stempel maken. Net als een afbeelding maken wij deze stempels met de computer en niet met losse letters. Zet je handtekening met een zwarte pen op wit papier en scan dit in. Zoek online naar het juiste model stempel en bestel je handtekeningstempel.

 • Boekhoudstempel

Boekhoudstempels zijn vaak zo specifiek met grote teksten of met een blokverdeling dat je ook deze stempels niet zelf kan maken met een D.I.Y. stempel. Kies hier ook weer de stempel met het juiste formaat uit en begin in de creator met het ontwerpen van je eigen stempel. Ben je tevreden? Print dan toch nog even eerst de drukproef uit om het juiste afdrukformaat goed te keuren en te checken of er geen tekstfouten in zitten.

 • Stempel met logo

Zoek je een stempel met logo? Dan kan eigenlijk op alle modellen stempels. Zorg dat de resolutie van het logo minimaal 600 dpi is en zwart/wit. Dit kan je dan uploaden in de creator, de positie bepalen en de tekst erbij zetten. Bepaal eerst of je een zelf-inktende stempel wilt of een handstempel met een los stempelkussen.

 • Stempels laten maken voor speciale beroepen

Veel beroepen moeten vaak dezelfde teksten stempelen. Enkele goede voorbeelden zijn deurwaarders, apotheken, vertalers e.d. Steeds weer opnieuw diezelfde opdruk en vaak ook nog met een kader, een logo of iets anders. Hiervoor moet je wel een stempel gebruiken. Dit spaart tijd en... tijd is geld!

 • Administratiestempel

Stempels met “INGEKOMEN” en dan de datum, blokstempels, BETAALD stempels en nog veel meer. Zij zijn erg handig voor de boekhouding / administratie.

 • Cijferbandstempels verdraaibaar

Voor cijferstempels zijn er diverse mogelijkheden. Wij hebben cijferstempels in verschillende formaten, van 3mm hoog tot 18 mm hoog. Automatisch doornummerend of met de hand door te draaien. Zelf-inktend en handstempels met een los kussen. Voor, tussen of achter het nummer kan ook een letter of ikoontje. Bij ons kan (bijna) alles!


Zelf stempels maken met verwisselbare letters

Met een diy of een doe-het-zelf stempel met losse letters kan u steeds weer een andere tekst maken op uw stempel.

 • Colop stempels voor wisselende teksten

Colop D.I.Y stempels Classic en Printers voor de doe-het-zelvers onder ons. Heb je regelmatig wisselende stempelteksten nodig, kijk dan eens bij onze DO-It-Yourself stempels van Colop. Deze zelf-inktende stempels hebben wij in diverse uitvoeringen en verschillende formaten. Zo heb je de Colop D.I.Y. Classic. Een duurzaam en robuust model voor veelvuldig en langdurig gebruik. Dan heb je ook de Colop Printer. Ook een zelfinkter voor veelvuldig gebruik. En tenslotte hebben wij een D.I.Y. stempel voor onderweg. Een handig klein pocketstempeltje met losse letters en daarop verwisselbare stempelteksten.

 • Colop stempels D.I.Y. voor het merken van kleding

Zelf stempel maken voor de kleding van je kinderen te merken of voor je ouders in het verzorgingstehuis? Sportkleding raakt vaak zoek omdat ze in het kleedhok op de gym allemaal op elkaar lijken. Zo ook in het verzorgingstehuis. Dan worden vaak meerdere wassen door elkaar gedraaid en een onderbroek of hemdje ben je maar zo kwijt. Zelf een stempel maken met je eigen tekst kan dan maar zo de oplossing zijn. Na 1x heb je vaak je stempel al terugverdiend! Onze speciale textielstempel voorziet in een set letters en cijfers die je via het ribbelpatroon in de stempel zo tot een tekst kan maken. De stempel is reeds voorzien van textielinkt. Erg handig!

 • TELOS stempels voor professioneel gebruik

Telos stempels is een systeem met verwisselbare letters/cijfers of zelfs hele teksten met of zonder logo. Het is te vergelijken met de Colop D.I.Y. maar dan voor professioneler gebruik. Standaard hebben wij hiervoor de houten handstempels die voorzien zijn van een ribbelmat. De Telos letters/cijfers of het Telos matje voorzien van de stempeltekst klikt je er gewoon in. Deze teksten zijn erg gemakkelijk te wisselen. Zo kan je heel gemakkelijk en snel zelf je stempel maken en wisselen.

Speciale stempels zelf maken

Stempels zonder inkt kan je ook bij de Stempelfabriek laten maken. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden.

Lakstempels zelf maken

Lakstempel zelf maken? Dat is een beetje moeilijk. Daarvoor heb je zeer geavanceerde machines nodig en moet je in een soort koperlegering kunnen graveren. Wel kan je er bij ons één uitzoeken en dan zelf je ontwerp voor je lakstempel maken. Dit kan je doen d.m.v. een ontwerp te uploaden of online te ontwerpen. Wij zorgen dan voor de rest.

Brandstempels zelf maken

Zoek je een brandstempel om te branden in hout, leer, kurk of zelfs in kunststof? Dan kunnen wij die voor je maken. Je kan geen brandstempel zelf maken maar wel online bij ons ontwerpen. Het formaat van de afdruk bepaald de wattage van de brandstempel. Hoe groter hoe hoger de wattage. De brandstempels staan standaard afgesteld voor gemiddeld hout. Voor zacht hout en andere materialen moet je de temperatuur anders afstellen. Dit kan met behulp van de door ons tevens aangeboden netspanningsregelaar. Het ontwerp voor de brandstempel zelf maken is eigenlijk niet moeilijk. Dat kan thuis met de computer en dan een PDF uploaden of online met onze creator. Deze stelt je in staat zelf een tekst te ontwerpen en een logo of afbeelding erbij te zetten.

Zegelstempels zelf maken

Een zegelstempel is eigenlijk hetzelfde als een lakstempel. Een zegelstempel is eigenlijk een wat verouderde benaming. Met een zegelstempel maak je in het lak een afdruk. Deze afdruk heet dan een zegel. Als je dat b.v. op de sluiting van je enveloppe doet is je envelop verzegeld. Zo kon iedereen zien of je enveloppe was opengemaakt. Vroeger hadden belangrijke mensen een eigen kenmerk op hun lakstempel hetgeen vaak een zegelring was. Je had hem dus altijd bij de hand. Een zegelstempel zelf maken lukt dus niet maar geen zorgen. Laat dit nu net onze specialiteit zijn!

Zelf stempelkussens maken

Dat is geen goed idee! Zelf stempelkussen maken. Een stempelkussen is een specialistisch product. Het hangt er n.l. helemaal van af welke inktsoort je wilt gaan gebruiken. De inktsoort bepaald de inleg van het stempelkussen. En dan niet alleen. De inktsoort bepaald ook het doosje van het stempelkussen. De meeste inkten zijn op waterbasis, maar er zijn ook inkten op oliebasis en op alcoholbasis. Die laatste zijn meestal sneldrogende inkten voor op gladde oppervlakten. Dat heb je een speciale inleg nodig en een doosje dat supergoed sluit. Er mag dan geen lucht in of uitgaan omdat anders de vluchtige stoffen in de inkt verdampen en de inkt uitdroogt. Heb je een verkeerde inleg gekozen dan wordt deze ook zo hard als een steen. Zelf stempelkussen maken lijkt zo gemakkelijk, maar is dus geen goed idee. Wij adviseren voor een sneldrogende in een industrieel stempelkussen.

Voordelen van zelf stempels maken bij de Stempelfabriek

De voordelen van zelf stempel laten maken bij de Stempelfabriek.nl hebben we even op een rijtje gezet:

 • Je stempel word geheel gepersonaliseerd met je eigen tekst of afbeelding
 • Grote keuze in merken stempels, afmetingen en andere mogelijkheden
 • Altijd de snelste levering. Voor 15.00 uur van maandag t/m vrijdag besteld versturen we nog dezelfde dag je eigen stempel.
 • Geen verzendkosten bij bestellingen boven de € 75,-.
 • Online direct betalen of op rekening is geen probleem

 

Kijk voor sjabloon letters hier.