• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Zelf stempel maken

Online zelf een stempel maken

Hoe maak je zelf een stempel? Of je nu op zoek bent naar een zelfinktende tekststempel met eigen ontwerp of een gepersonaliseerde brandstempel, bij Stempelfabriek maak je allerlei soorten stempels! Hieronder lees je meer over de enkele soorten stempels die je bij ons kunt maken. De keuze is enorm!

 • Ga naar de stempel van je keuze.
 • Maak online een eigen ontwerp of upload een ontwerp.
 • Zorg bij een upload voor een schoon-gesneden ontwerp zonder witruimte eromheen.
 • Controleer de drukproef en bestel.
 • Levertijd van de meeste stempels is 1 à 2 werkdagen.

 

Stempels maken
 

Zelf stempel maken met tekst

Een naamstempel met alleen tekst ontwerp je gemakkelijk online en bestel je eenvoudig. Heb je meerdere naamstempels nodig dan kun je overwegen om een Do-It-Yourself stempel aan te schaffen. Dit type stempel is zelf-inktend (dus met een ingebouwd stempelkussen) en bestaat uit losse letters en cijfers. Deze druk je per stuk in een ribbelpatroon en zo maak je je eigen teksten. Het grote voordeel hiervan is dat je de tekst telkens kunt wijzigen. Ideaal wanneer je af en toe een nieuwe tekst nodig hebt.
 

Do-It-Yourself stempels

Kijk eens bij onze Do-It-Yourself stempels van Colop. Deze zelf-inktende stempels zijn er in diverse uitvoeringen en verschillende formaten. Zo heb je de Colop D.I.Y. Classic. Een duurzaam en robuust model voor veelvuldig en langdurig gebruik. Dan heb je ook de Colop Printer. Ook een zelfinktende stempel voor veelvuldig gebruik. En tenslotte hebben wij een D.I.Y. stempel voor onderweg. Een handig klein pocketstempeltje met losse letters en daarop verwisselbare stempelteksten.
 

Handtekeningstempel

Van een handtekening kun je een stempel maken. Zet je handtekening met een zwarte pen op wit papier en scan dit in. Zoek online naar het juiste model stempel en bestel je handtekeningstempel
 

Stempels laten maken voor speciale beroepen

Enkele voorbeelden van deze speciale beroepen zijn deurwaarders, apotheken en vertalers. Bij deze beroepen moet je vaak dezelfde teksten ergens neerzetten. Steeds weer opnieuw diezelfde opdruk en vaak ook nog met een kader, een logo of iets anders. Hiervoor kun je heel handig een stempel voor beroepen gebruiken. Dit spaart gewoon ontzettend veel tijd.

Boekhoudstempel

Boekhoudstempels zijn vaak zeer specifiek, met grote teksten of blokverdelingen, waardoor ze niet geschikt zijn om zelf te maken met een D.I.Y. stempel. Kies daarom een stempel voor boekhouding uit met het juiste formaat en begin in de creator met het ontwerpen van je eigen stempel. Ben je tevreden? Print dan toch nog even eerst de drukproef uit om het juiste afdrukformaat goed te keuren en te checken of er geen tekstfouten in zitten.

Administratiestempel

Stempels met “INGEKOMEN” en dan de datum, blokstempels, BETAALD stempels en nog veel meer. Deze zijn erg handig voor de boekhouding en administratie.
 

Textielstempels voor het merken van kleding

Zelf stempel maken om de kleding van je kinderen te merken of voor je ouders in het verzorgingstehuis? Onze speciale textielstempel bestaat uit een set letters en cijfers die je via het ribbelpatroon in de stempel kan zetten. De stempel is al voorzien van textielinkt. 

 

Stempel met logo

Wil je een stempel met logo maken? Zorg dat de resolutie van het logo minimaal 600 dpi is en zwart/wit. Dit kan je dan uploaden in de creator, de positie bepalen en de tekst erbij zetten. Bepaal eerst of je een zelfinktende stempel wilt of een handstempel met een los stempelkussen.

 

Cijferbandstempels verdraaibaar

Voor cijferstempels zijn er diverse mogelijkheden. Wij hebben cijferstempels in verschillende formaten, van 3 mm tot 18 mm hoog. Automatisch doornummerend of met de hand door te draaien. Zelf-inktend en handstempels met een los kussen. Voor, tussen of achter het nummer kan ook een letter of icoontje. Bij ons kan (bijna) alles!
 

Speciale stempels zelf maken

Bij Stempelfabriek.nl kun je ook speciale stempels laten maken. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden:
 

Lakstempels zelf maken

Een eigen lakstempel maken is een uitdagend proces dat geavanceerde machines en kennis van kopergravure vereist. Bij Stempelfabriek bieden we echter de mogelijkheid om een lakstempel uit te kiezen en vervolgens zelf jouw ontwerp te maken. Dit kan eenvoudig door je ontwerp te uploaden of online te ontwerpen. Laat het technische werk aan ons over, zodat jij je volledig kunt richten op het creëren van jouw ideale lakstempel!
 

Brandmerk stempel zelf maken

Zoek je een brandstempel om te branden in hout, leer, kurk of zelfs in kunststof? Wij kunnen deze voor jou maken! Het ontwerpen van je persoonlijke brandstempel is eenvoudig en kan zowel met een zelfgemaakte PDF als met onze online creator worden gedaan. Voeg een eigen tekst, logo of afbeelding toe en maak jouw unieke brandstempel.

Netspanningsregelaar

Het formaat van de afdruk bepaalt de wattage van de brandstempel, waarbij grotere afdrukken hogere wattages vereisen. Onze brandstempels zijn standaard afgesteld voor gemiddeld hout, maar kunnen worden aangepast voor zachtere houtsoorten en andere materialen met behulp van onze netspanningsregelaar
 

Blinddrukstempels zelf maken

Wil je een blinddrukstempel - ook wel reliëfstempel genoemd - maken? Ontdek de hoogwaardige blinddrukstempels van Stempelfabriek.nl. We bieden op maat gemaakte blinddrukstempels van uitstekende kwaliteit. Creëer een stijlvol reliëf op papier voor een blijvende indruk. Ontwerp en bestel vandaag nog jouw unieke blinddrukstempel en geef jouw documenten een extra vleugje klasse!

 

Voordelen van zelf stempels maken bij Stempelfabriek

De voordelen van zelf stempel laten maken bij de Stempelfabriek.nl hebben we even op een rijtje gezet:

 • Je stempel wordt geheel gepersonaliseerd met je eigen tekst of afbeelding ✓
 • Grote keuze in merken stempels, afmetingen en andere mogelijkheden ✓
 • Altijd de snelste levering. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dan versturen we dezelfde dag jouw zelf gemaakte stempel ✓
 • Online direct betalen of op rekening is geen probleem ✓