• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Sjablonen

Eenvoudig online een sjabloon bestellen? Dat is mogelijk bij ons. Kies een standaard letterset, cijferset of set met tekens uit of ontwerp je sjabloon helemaal zelf. Tijdelijke boodschap op een stoep of muur plaatsen? Ga dan voor sjablonen in combinatie met krijtspray. Kijk voor meer inspiratie onze YouTube video.

Zoek je een formaat dat niet op onze site staat? Neem dan even contact op met onze klantenservice, dan kijken we wat er mogelijk is!

 

Mooi lasergesneden Duurzame kwaliteit Levertijd 1 werkdag

Sjablonen

Eenvoudig online een sjabloon bestellen? Dat is mogelijk bij ons. Kies een standaard letterset, cijferset of set met tekens uit of ontwerp je sjabloon helemaal zelf. Tijdelijke boodschap op een stoep of muur plaatsen? Ga dan voor sjablonen in combinatie met krijtspray. Kijk voor meer inspiratie onze YouTube video.

Zoek je een formaat dat niet op onze site staat? Neem dan even contact op met onze klantenservice, dan kijken we wat er mogelijk is!

 

Mooi lasergesneden Duurzame kwaliteit Levertijd 1 werkdag

Wat is een sjabloon?

Wat zijn sjablonen nou eigenlijk precies? Een sjabloon is een soort mal om teksten, tekens of afbeeldingen op een ondergrond te schilderen, spuiten of tamponeren. De verf wordt tegengehouden door de mal en gaat alleen door de uitgesneden stukken heen. Hierdoor plaats je eenvoudig precies de vorm of tekst die je wilt op een bepaalde ondergrond.

Sjablonen voor op de muur, vloer of voorwerpen gebruik je in combinatie met spuitbussen met verf, vloeibare krijtspray of Kortho inkt. Vooral voor sjabloneren op hout kun je het beste werken met onze producten van Kortho, waaronder inkten, schoonmaakmiddel en rollers. 
 

Wat betekent sjabloneren?

Sjabloneren is het proces van het aanbrengen van verf op een oppervlak met behulp van een sjabloon. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, vooral bij het aanbrengen van een tekst op een muur. Het is een populaire en toegankelijke manier om gepersonaliseerde ontwerpen op oppervlakken te plaatsen, of het nu thuis is of op kantoor.

 

Diverse toepassingen van sjablonen

Sjablonen vinden hun toepassing in verschillende creatieve en praktische situaties:

 • Kist sjablonen. Deze zijn er speciaal voor op transportkisten en pallets. Lees bij de categorie 'sjablonen op maat' nog wat meer over sjabloneren op houten verpakkingsmateriaal.
 • Muursjablonen. Deze zijn er ter versiering van binnen- of buitenmuren.
 • Graffiti sjablonen. Speciaal gemaakt voor graffiti-doeleinden.
 • Sjablonen met spuitkalk voor tijdelijke reclame op de straat of een pand. Na een paar regenbuien is alles weer weg. Deze toepassing is voor bijvoorbeeld openingen van bedrijven, speciale gelegenheden en huwelijken.
 • Horeca sjablonen. Deze zijn er ter versiering van cakes, taarten of bijvoorbeeld een cappuccino.

 

Sjabloon maken: let op verbindingsstukken

Ga je zelf een sjabloon maken, let dan goed op één ding: zorg ervoor dat er voldoende verbindingsstukken zijn om alles op zijn plek te houden. Laten we de letters A en O als voorbeeld nemen. Als er bij deze letters geen verbindingsstukken zouden zijn, vallen de binnenste delen van het sjabloon uit het ontwerp. 
 

Stencil en Cargo lettertype

Om deze reden maken we bij Stempelfabriek gebruik van de lettertypes Stencil en Cargo. Deze zijn ideaal voor uitsnijdingen en zorgen voor voldoende verbindingsstukken. Bij een afbeelding of logo wordt het wat complexer. 
 

Waar kan ik sjablonen kopen?

Een sjabloon maken en bestellen doe je voordelig bij Stempelfabriek.nl! Onze sjablonen worden met geavanceerde laser-snijtechnologie vervaardigd uit duurzaam Mylar, waardoor ze flexibel en van topkwaliteit zijn. Of het nu gaat om IPPC-markeringen of andere toepassingen, met een sjabloon op maat en sjabloneer inkt maak je moeiteloos professionele markeringen.
 

Drie voordelen van onze sjablonen

 1. Gemaakt van dun en flexibel materiaal waardoor ze altijd gemakkelijk te gebruiken zijn.
 2. Het materiaal Mylar kun je, indien gewenst, na gebruik weer schoonmaken. Onze sjablonen zijn dus herbruikbaar.
 3. Laser-gesneden waardoor ze altijd zeer gedetailleerd zijn en de hoogste kwaliteit hebben.

Let op
Snij nooit met een mesje zelf in een Mylar sjabloon, dan kan het namelijk gaan scheuren. Een laser brandt als het ware in de Mylar waardoor het smelt en niet scheurt. Blijf daarnaast met jouw ontwerp altijd minimaal 2 cm van de randen af. Dat voorkomt dat je tijdens het sjabloneren de randen meeneemt met sjabloneer inkt of krijtspray.

 

Sjablonen schoonmaken: 5 stappen

Om een sjabloon schoon te maken, volg je onderstaande stappen:

 1. Verwijder overtollige inkt: Veeg met een zachte doek voorzichtig over de sjabloon om zoveel mogelijk inkt te verwijderen.
 2. Gebruik een reinigingsmiddel: Voor hardnekkige inktresten kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op een doekje en wrijf voorzichtig over de sjabloon.
 3. Laat het weken: Als de inkt nog steeds niet volledig is verwijderd, kun je de sjabloon even laten weken in een bakje met warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat het een paar minuten weken en probeer dan opnieuw voorzichtig de inkt te verwijderen.
 4. Spoelen en drogen: Spoel af met schoon water om eventuele resten van reinigingsmiddelen te verwijderen. Dep het vervolgens voorzichtig droog met een schone doek.
 5. Controleer: Controleer of alles goed volledig schoon is voordat je het weer opbergt. Als er nog steeds inktresten zijn, herhaal dan de reinigingsstappen.

Gebruik geen harde materialen of schurende middelen, omdat deze de sjablonen kunnen beschadigen. Met regelmatig onderhoud hou je de sjabloon in goede staat voor herhaaldelijk gebruik.
 

Op zoek naar inkt voor het sjabloneren? Ook dat hebben wij in ons assortiment! Bekijk hiervoor bij de sjabloneer inkt.