• Op werkdagen vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post.
 • Gratis bezorging vanaf €75,00 Excl. BTW in NL
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.30-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl
 • Whatsapp met Stempelfabriek

Naamstempel

MEER DAN 10 REDENEN WAAROM JE EEN NAAMSTEMPEL NODIG HEBT

Naamstempels zijn behalve handig ook kosten-en tijds besparend op kantoor maar ook voor de rest van je bedrijf!

Vroeger had iedereen stempels met tekst en/of logo op het bureau staan.
Hieronder vind je een dozijn aan reden waarom een naamstempel kostenbesparend werkt.


Waarom zou je naamstempels kopen voor je bedrijf?

 • Naamstempel

Een naamstempel is onmisbaar voor belangrijke papieren en contracten. Alhoewel een stempel heel gemakkelijk te bestellen is door iedereen is deze toch vaak noodzakelijk voor het ondertekenen van een officieel document. Wij adviseren om altijd het logo te gebruiken op deze officiële naamstempels.

 •  Handtekeningstempel

Een handtekeningstempel kan heel handig zijn. Als er veel documenten ondertekend moeten worden is deze stempel onmisbaar. Maar ook als de directeur niet aanwezig is en er moet toch een handtekening gezet worden. Vaak is er dan iemand anders gemachtigd deze stempel te gebruiken.

 • Waarborg stempel

We leven in een digitaal tijdperk waarvan een echt document vaak niet te onderscheiden is van een print. Om dan de echtheid van een document te waarborgen wordt vaak gebruik gemaakt van een stempel. Hier kan b.v. het woord “ORIGINEEL” op staan of een andere tekst.

 • De controle stempel

Ter goedkeuring van een lijst, een productiebatch, ontvangen documenten e.d. is de controle stempel vaak de oplossing. Een klein en éénvoudig stempeltje met OK erop of de naam van degene die de goedkeuring geeft. Alles kan.

 • Stempels laten maken voor speciale beroepen

Veel beroepen moeten vaak dezelfde teksten stempelen. Enkele goede voorbeelden zijn deurwaarders, apotheken, vertalers e.d. Steeds weer opnieuw diezelfde opdruk en vaak ook nog met een kader, een logo of iets anders. Hiervoor moet je wel een stempel gebruiken. Dit spaart tijd en ……. Tijd is geld!

 • Boekhoudstempel

Stempels met “INGEKOMEN” en dan de datum, blokstempels, BETAALD stempels en nog veel meer. Zij zijn erg handig voor de boekhouding / administratie.

 •  Naamstempels bestellen voor op folders

Je stempelafdruk op folders van de leverancier. Leveranciers stellen vaak folders ter beschikking aan hun klanten waarop aan de achterzijde een blanco vierkant staat. Daar kan je met een stempel met sneldrogende inkt je eigen gegevens in stempelen zodat de klant bij jou gaat bestellen en niet bij een collega stempelmaker.

 • Naam stempel voor in klei

Een keramisten stempel of klei stempel is altijd een handstempel met een extra diep reliëf. Hiermee druk de keramist in de klein voordat deze gebakken wordt. Zo staat de handtekening of naam van de keramist in het keramiek. Ook dat is een toepassing van stempelen!


Waarom zou je een naamstempel kopen voor thuis?

 • Naamstempel kind

Markeer met een naamstempel met textielinkt de sportkleding van je kinderen. Zo raak je nooit meer kleding kwijt op school of op de sportclub. Deze naamstempel is niet alleen voor je kind maar uiteraard ook geschikt voor je vader of je moeder als zij in een verzorgingshuis of een verpleegtehuis wonen. De was gaat daar vaak op één hoop en je bent zo wat kwijt. Dat is nu verleden tijd met deze stempel oplossing. Pas op. Koop wel een textiel naamstempel voor kind of ouderen. Andere inkt dan textiel inkt is niet geschikt!

 • Visitekaartjesstempel

Helemaal trendy is het maken van je eigen visitekaartjes. Kijk op onze website om een gepersonaliseerde naamstempel te kopen, kies zelf de inktkleur uit en maak je eigen visitekaartje op een mooi stukje karton. Je kan steeds weer wisselen van kleur of van ondergrond. Op een bloemenkaartje kan ook maar let er dan wel op dat het papier of karton niet glad is. Een zelf-inktende stempel kan alleen op “zuigend” papier. Voor glad karton kan je het beste een handstempel in combinatie met de StazOn inkt bestellen. De StazOn inkt droogt op glad papier zonder te vlekken.

 • Eieren stempelen

Om (paas)eieren te bestempelen. Het is in Nederland verplicht dat de producent zijn consumptie eieren voorziet van een stempelafdruk. Dit moet gedaan worden met speciale, goedgekeurde, eierinkt. De Noris 170 is zo’n inkt. Deze inkt kunnen we ook gebruiken om het ei van een leuke tekst te voorzien. De tekst kan je helemaal zelf bepalen. Een naam of een datum of gewoon een algemeen grappig tekstje zoals: “Zacht eitje!” of “Ei love you”. Een logo en de naam van een B&B kan uiteraard ook.

 • Naamstempel maken om wenskaartjes te stempelen

Wat is nu persoonlijker dan je naam met een leuke tekst op een bloemenkaartje, een bedankkaartje of een wenskaart te zetten. Dat kan dezelfde stempel zijn als je gebruikt als visitekaartjesstempel maar ook een stempel met de tekst “Beterschap” of “Gefeliciteerd” of “Veel liefs”.

 • Ex libris stempel

Leen je wel eens je boeken uit? Dan is de ex libris stempel een mooie en subtiele manier om te laten weten dat dit JOUW boek is. Een ex libris is eigen gewoon een eigendomsmerkje met een mooie afbeelding. Ook leuk om aan een boekenwurm cadeau te geven.

 • Duikstempel en geocashing stempels

Er zijn veel hobby’s waarbij een stempel erg gemakkelijk is. Neem nou bijvoorbeeld een duikstempel voor in je logboek of als je graag aan geocashing doet een speciale geocashing stempel.
Behalve dat al deze stempel erg handig zijn, zijn dit ook leuke en originele cadeau’s om te geven.


Naamstempel laten maken met logo

Wat zet je op een naamstempel. Tekst? Je Logo? Of beide? Een datum of doordraaibare cijfers? Of een combinatie van dit allemaal? Het kan allemaal. Alle modellen zijn in zelf-inktende stempels of handstempels te verkrijgen. Het hangt er helemaal van af waarvoor je deze bedrijfsstempel gaat gebruiken. Op onze website staan alle mogelijkheden. Hier  kan je alle soorten naamstempels bestellen. Zit je toepassing er toch niet bij? Stuur dan even een mail of chat met ons. Als we het echt niet hebben maken we het speciaal voor jou. De klant is tenslotte koning.

Naamstempel zelf maken met wisselende teksten

Standaard: Zoek je een naamstempel met steeds wisselende teksten? Daarvoor heeft Colop de DIY stempels uitgevonden. De zgn. Do-It-Yourself stempel. Dit zijn zelfinktende printy’s, grotere deels metalen stempels en de pocketstempel. Allemaal zijn zij voorzien van een systeem met losse lettertjes en cijfertjes waarmee je zelf je tekst kan maken en steeds weer wisselen. Met deze stempel kan je heel gemakkelijk je naamstempel zelf maken.
Op maat: Wil je ook je logo erbij hebben staan of zoek je een stempel met losse letters/cijfers die veel groter moeten zijn? Of zoek je bepaalde tekens? Ook dat kan. Deze worden dan special via het Telos systeem gemaakt. Het kan zijn dat ook deze Telos setjes al voldoen maar zo niet dan is dat ook geen punt voor de Stempelfabriek.

Naamstempel bestellen

Een naamstempel bestellen gaat tegenwoordige zo gemakkelijk. Je naamstempel kopen kan al binnen enkele minuten. Ga naar www.stempelfabriek.nl. Zoek een stempel uit met de juiste toepassing en het juiste formaat. Zo nodig kan onze helpdienst je daar 7/14uur telefonisch mee helpen. Kies een kleur inkt uit en ga verder naar “UPLOAD JE EIGEN ONTWERP” of “OF KIES EEN TEMPLATE” en start met het vormgeven van je eigen gepersonaliseerde naamstempel. Als je klaar bent druk je even de GRATIS DRUKPROEF af en als deze goed is dan maak je je bestelling verder af. Grote kans dat je je bestelling de volgende dag al in huis hebt.

Inkten voor naamstempels

Hierboven hebben we het er al even over gehad. Er zijn vele inktsoorten en voor speciale toepassingen kan je het beste op de website bij het hoofdstuk “INKTEN” kijken of ons om advies vragen. Stempelafdrukken moeten snel drogen en hoeven niet te vlekken! Globaal heb je twee soorten die voor naamstempels belangrijk zijn. De inkt op waterbasis (standaard in zelf-inktende stempels) is alleen geschikt voor hvo papier. Dit is kopieerpapier en briefpapier. Deze zuigen a.h.w. de inkt direct op waardoor deze meteen droogt. Dan is het nog de sneldrogende inkt. Deze zijn meestal op basis van vluchtige stoffen en dat is nodig voor een snelle droging op glad papier. Voor gewone bureaustempel toepassingen adviseren wij de StazOn inkt. Voor meer industriële toepassingen kijk dan even goed naar de mogelijkheden bij de inktsoorten en kies daarbij een stempelkussen dat speciaal voor sneldrogende inkten is. Kom je er helemaal niet meer uit chat, mail of bel ons dat om een advies.

Naamstempels laten maken rechtstreeks bij de Stempelfabriek

De voordelen van naamstempels laten maken bij de stempelfabriek zetten we hier nog even op een rijtje:

 • De stempel wordt geheel gepersonaliseerd met je eigen tekst, logo of andere afbeelding
 • Grote keuze in naamstempels, formaten, merken en andere mogelijkheden
 • Zeer snelle levering. Als je voor 15.00 uur van maandag t/m vrijdag besteld versturen we nog dezelfde dag de stempel.
 • Bestellingen boven de € 75,- zijn zonder verzendkosten.
 • Online betalen of op rekening