• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Slagstempels

Wil jij een slagstempel laten maken van hoogwaardige kwaliteit? Zoek niet verder! Bij Stempelfabriek.nl bieden wij een uitgebreide collectie slagstempels van gehard staal. 

Stuur een aanvraag voor een slagstempel op maat per mail en je ontvangt z.s.m. een offerte. Zet ook in de offerte voor welk materiaal je deze slagstempel(s) gaat gebruiken.

Prijs per e-mail aanvragen Voor diverse toepassingen Levertijd slagstempels 4 à 6 weken
 1. Slagstempel metaal Ø 12 mm
  Slagstempel metaal Ø 12 mm

  142,23 Excl. btw 172,10 Incl. btw
 2. Slagstempel metaal Ø 16 mm
  Slagstempel metaal Ø 16 mm

  156,12 Excl. btw 188,91 Incl. btw
 3. Slagstempel metaal Ø 25 mm
  Slagstempel metaal Ø 25 mm

  191,21 Excl. btw 231,36 Incl. btw
 4. Slagstempel metaal Ø 30 mm
  Slagstempel metaal Ø 30 mm

  245,86 Excl. btw 297,49 Incl. btw
 5. Slagstempel metaal Ø 35 mm
  Slagstempel metaal Ø 35 mm

  264,59 Excl. btw 320,15 Incl. btw

Slagstempels

Wil jij een slagstempel laten maken van hoogwaardige kwaliteit? Zoek niet verder! Bij Stempelfabriek.nl bieden wij een uitgebreide collectie slagstempels van gehard staal. 

Stuur een aanvraag voor een slagstempel op maat per mail en je ontvangt z.s.m. een offerte. Zet ook in de offerte voor welk materiaal je deze slagstempel(s) gaat gebruiken.

Prijs per e-mail aanvragen Voor diverse toepassingen Levertijd slagstempels 4 à 6 weken

Wat is een slagstempel?

Slagstempels, ook wel bekend als slagletters of stalen stempels, zijn gereedschappen die worden gebruikt om permanente markeringen op verschillende materialen aan te brengen. Deze markeringen kunnen bestaan uit logo's, cijfers, letters of andere symbolen. 

Ze worden vaak gebruikt in industriële toepassingen, ambachtelijke projecten en zelfs in de sieradenindustrie. Een slagstempel is ontworpen om duidelijke en duurzame afdrukken te maken, ongeacht het materiaal waarop hij wordt gebruikt.
 

Slagstempels leer

Met een slagstempel kun je leer bewerken door een tekst of afbeelding in het leer te slaan, waardoor er een blinddruk ontstaat. Een andere mogelijkheid is om de slagstempel eerst te beïnkten met StazOn inkt en daarna de afbeelding in het leer te slaan. Hierdoor krijg je een verdiepte afdruk met kleur.
 

Slagstempel eigen logo

Wil je jouw merk op een unieke manier promoten? Laat een logo op een slagstempel zetten! Met onze hoogwaardige stempels kun je gemakkelijk jouw eigen logo op diverse materialen zoals metaal, hout en kunststof aanbrengen. Of het nu gaat om het personaliseren van producten, het verfraaien van geschenken of het creëren van professionele branding, onze slagstempels bieden een unieke oplossing.

 

Hoe gebruik je onze slagstempels?

Het gebruik van een slagstempel is een vaardigheid die gemakkelijk onder de knie te krijgen is, zelfs zonder eerdere ervaring. Volg deze stappen om optimale resultaten te behalen:

Stap 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het te markeren oppervlak schoon en droog is.
Stap 2. Plaatsing: Plaats de slagstempel met het gewenste ontwerp op het oppervlak. Zorg ervoor dat het ontwerp of de tekst precies op de gewenste plek op het oppervlak staat. Dit kan met behulp van markeringen of een liniaal om de plaatsing te controleren. 
Stap 3. Slaan: Gebruik een hamer/moker om met kracht op de slagstempel te slaan. Houd de stempel stevig vast en sla met een krachtige, maar gecontroleerde beweging recht naar beneden. Het is belangrijk om gelijkmatig te slaan om te voorkomen dat het ontwerp scheef of onvolledig wordt. 
Stap 4. Controle: Verwijder voorzichtig de slagstempel om de afdruk te bekijken. Als je niet tevreden bent, kun je de procedure herhalen.
 

Veelvoorkomende fouten en hoe deze te vermijden

Scheve afdrukken

Scheve afdrukken ontstaan vaak door een verkeerde hoek bij het slaan. Zorg ervoor dat je de hamer recht naar beneden slaat en dat de slagstempel stevig en stabiel wordt vastgehouden.

Onvolledige afdrukken

Dit kan gebeuren als de kracht van de slag niet voldoende is. Probeer met meer kracht te slaan of het oppervlak beter te ondersteunen om een volledige afdruk te krijgen.

Dubbele afdrukken

Dubbele afdrukken ontstaan door beweging van de slagstempel tijdens of na het slaan. Houd de stempel stevig vast en verplaats deze niet totdat je zeker weet dat de afdruk compleet is.

 

Slagstempel laten maken bij Stempelfabriek.nl

Bij ons vind je hoogwaardige slagstempels in diverse afmetingen. Onze stempels onderscheiden zich door hun kwaliteit en vakmanschap, wat zorgt voor een duurzame en betrouwbare markering op verschillende ondergronden. Heb je een specifiek ontwerp of een speciale toepassing in gedachten? Wij kunnen slagstempels op maat maken die perfect aansluiten bij jouw wensen.
 

Gemaakt van gehard staal

Onze slagstempels zijn gemaakt van gehard staal, wat bijdraagt aan hun lange levensduur en robuustheid. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op diverse materialen, inclusief harde ondergronden zoals metaal. Dankzij het geharde staal blijven de slagstempels langer scherp en leveren ze consistente en duidelijke markeringen, zelfs bij intensief gebruik.

 

Onderhoud en tips

Het goed onderhouden van je slagstempels verlengt hun levensduur en zorgt voor consistente resultaten:

 • We raden je aan om de slagstempel na gebruik schoon te maken en op te bergen op een droge plaats.
 • Gebruik daarnaast geen overmatige kracht bij het slaan, omdat dit de stempel kan beschadigen.

Bij Stempelfabriek.nl streven we ernaar om hoogwaardige en exclusieve slagstempels te leveren die aan al je verwachtingen voldoen.