• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Brandstempels

Brandstempels in alle formaten. Voor branden in hout, leer, kurk en kunststof. Hier vindt u een uitgebreide keuze. Ontwerp of upload uw ontwerp en bestel online uw brandstempel.

De kwaliteit van onze brandstempels is uitmunted. Onze jarenlange ervaring met brandstempels staat garant voor een goede en snelle levering. Heeft u vragen omtrent dit product? Neem dan even contact met ons op. 

 

Elektrische brandstempels Geschikt voor hout, leer en meer Levertijd brandstempels 1 à 4 werkdagen

Brandstempels

Brandstempels in alle formaten. Voor branden in hout, leer, kurk en kunststof. Hier vindt u een uitgebreide keuze. Ontwerp of upload uw ontwerp en bestel online uw brandstempel.

De kwaliteit van onze brandstempels is uitmunted. Onze jarenlange ervaring met brandstempels staat garant voor een goede en snelle levering. Heeft u vragen omtrent dit product? Neem dan even contact met ons op. 

 

Elektrische brandstempels Geschikt voor hout, leer en meer Levertijd brandstempels 1 à 4 werkdagen

Brandstempels, uitstekende Europese kwaliteit. Onze elektrische brandstempels ALK en de elektrische HLP brandstempels hebben korte opwarmtijd nodig, n.l. ca 8 à 10 minuten. De opwarmtijd van de S-serie is ca. 15 minuten omdat het oppervlakte veel groter is. Indien mogelijk is serie matig branden beter dan de brandstempel steeds aan en uit te zetten. In de S-serie hebben bijna alle stempels dubbele handvatten. De S-serie S105 en de S155 zijn hierop een uitzondering.

Het voordeel van branden t.o.v. stempelen met inkt is o.a. dat branden chemicaliën en oplosmiddelen bestendig is. Ook heeft UV licht geen invloed op de afdruk. Branden op hout of leer geeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Bent u op zoek naar een authentieke manier om uw logo in andere materialen te branden? Kies dan voor een brandstempel met logo. Met deze ambachtelijke vintage-afdruk drukt u uw logo af in materialen zoals hout, kurk, leer en kunststof. Wilt u blijvend indruk maken met uw bedrijf? Laat dan door ons uw nieuwe brandstempel maken. U kiest het model brandmerkstempel uit, maakt online uw ontwerp en bestelt ten slotte via Stempelfabriek.nl. Voor een brandstempel met logo of brandmerk maken zit u bij ons helemaal goed. Lees daarom snel verder wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om een brandstempel laten maken.


Brandstempel

De wattage wordt bepaald door het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Voor hout volstaat 400 graden en hier heeft u dan ook geen warmteregelaar voor nodig. Meestal is 3 seconden branden genoeg maar dit moet per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. Zacht hout echter en andere materialen zoals kunststof, karton en leer hebben wel de warmteregelaar nodig. Ook voor brandstempelen in vlees heeft u een warmteregelaar nodig. Hoe lang en welke temperatuur? Dit moet u zelf uittesten aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Brandplaten zijn redelijk gemakkelijk te verwisselen bij de ALK serie. Heeft u een HLP of een S-serie brandtang, dan adviseren wij een geheel nieuwe brandtang te kopen.

Toepassingen: vaak wordt de brandstempel gebruikt op hout voor internationale merktekens zoals b.v. de IPPC standaard. Ook worden logo's vaak gebrand in meubels, hekwerken e.d.

Zoekt u naar kwalitatieve brandstempels die u kunt inzetten voor diverse doeleinden? Bij ons kunt u deze brandmerk stempels laten maken. Bij ons ontwerpt en bestelt u online een brandstempel tegen een aantrekkelijke prijs. Brandstempels zijn natuurlijk ideaal voor het markeren van bijvoorbeeld kunststof, hout, kurk en leer. Door een brandstempel te maken, kunt u uw eigen logo of afdruk ergens in branden. Hierbij gebruikt u strakke lijnen en weinig kleine letters of details. Op die manier komen afdrukken het beste tot hun recht. Twijfelt u of iets technisch kan? Vraag ons dan even om advies. Verder heeft u bij ons ook de keuze uit elektrische brandstempels. Kortom: brandstempels laten maken is ons vak.

 

Brandstempel laten maken

Een brandstempel laten maken, dit vertrouwt u het liefst toe aan een expert. Daarom is het verstandig om uw stempel te laten maken in onze fabriek. Dit is goedkoop en bovendien razendsnel gerealiseerd. Brandmerkstempels zijn er in allerlei soorten, formaten en merken. Op die manier wordt het ook voor u mogelijk om een brandstempel eigen logo te laten maken. Tekst en/of logo, het is allemaal mogelijk. M.b.t. het type ALK hebben wij een uitgebreide keuze in formaten. Iedere ALK heeft een typenummer en binnen dat typenummer kunt u qua formaat onderling ruilen van gravure. Wilt u een brandstempel laten maken met specifieke wensen en zit wat u zoekt niet tussen ons aanbod? Neem dan contact op om uw verzoek omtrent een brandstempel logo met ons te bespreken. We gaan altijd op zoek naar een passende oplossing voor een brandstempel eigen logo.


Brandstempel hout

Hout brandmerken, daar heeft u een brandstempel hout voor nodig. Een professioneel brandmerk met uw eigen logo of een afbeelding, dat is een brandmerk stempel van hout. Dit komt in verschillende industrieën goed van pas. Een meubelmaker, een houten hekwerk fabrikant, een wijnhandel enz. Hoe dan ook, een brandstempel van hout is een betaalbare en slimme oplossing om bijvoorbeeld een logo in hout te branden. Daarom is een brandstempel laten maken door een specialist een uitstekende keuze. Bij de Stempelfabriek.nl blinken we uit in het produceren van brandstempels conform uw eigen wensen en voorkeuren. Samen met u streven we naar een perfecte brandstempel met eigen logo - hoe geweldig is dat!

 

Brandmerken

Wilt u met een brandmerk aan de slag? Dan moet u rekening houden met de ondergrond. Soms heeft u een warmteregelaar nodig bij een brandmerkstempel. Dit geldt bijvoorbeeld voor zacht hout, kunststof, leer en ook voor bijvoorbeeld broodjes en vlees. Hoe lang en bij welke temperatuur is natuurlijk weer afhankelijk van diverse andere factoren. Bij het zelf regelen van de temperatuur heeft u een warmteregelaar nodig. Zacht hout brandmerken doet u bij een temperatuur tussen de 343 en 400 graden Celsius. Bij leer, kunststof en kurk ligt de temperatuur meestal tussen de 162 en 204 graden Celsius. Hoe uw keuze er ook uit ziet, voor een brandstempel logo zit u bij ons goed.

Zelf logo in hout branden

Hout brandmerken of een logo brandmerken in hout, kan in principe met iedere brandstempel. Voor mooi brandmerken is de electrische brandstempel een perfecte oplossing. U hoeft de stempel alleen maar aan te sluiten op het lichtnet. U heeft geen extra warmteregelaar nodig aangezien onze brandstempels standaard zijn afgesteld om uw logo te brandmerken in hout. Wilt u een brandmerk laten maken om een logo in hout branden? Upload uw ontwerp via de website en laat ons met uw brandstempel aan de slag gaan. Nadat wij de stempel voor u hebben gemaakt, heeft u deze snel in huis en kunt u starten met een logo in hout branden. Wij zijn dan ook uw ideale partner als het gaat om een logo branden in hout. Kies daarom voor een logo branden in hout met een brandmerkstempel voor vakmanschap! Bij ons kunt u uw eigen stempel logo laten maken.

 

Brandmerk

Bij een brandmerk worden een logo of tekst in materiaal gebrandmerkt. Hiervoor is een brandmerk stempel laten maken noodzakelijk. Dit type stempel is toepasbaar in bijvoorbeeld hout, kunststof, leer of kurk. Houd rekening met een bepaalde opwarmtijd. Het type ALK heeft een opwarmtijd van ca 8 a 10 minuten. Echter bent u wel verzekerd van een schitterende afdruk, want branden in bijvoorbeeld hout of leer heeft een natuurlijke en ambachtelijke uitstraling.

 

Brandstempel leer

Bent u op zoek naar een brandstempel voor leer? Ook dan bent u bij Stempelfabriek aan het juiste adres. Een logo branden in leer is mogelijk met behulp van een warmteregelaar. Met de juiste temperatuur veranderd onze brandstempel voor hout in een brandmerkstempel voor leer. Kortom: Een brandstempel maken wij graag voor u en wij voorzien u tevens graag van advies en informatie. Wij gaan voor u aan de slag met een brandstempel met eigen logo.

 

Tips bij een brandstempel kopen of een brandstempel laten maken

Bij een gepersonaliseerde brandstempel bestellen houdt u rekening met een aantal factoren. Stempelfabriek.nl zet ze overzichtelijk voor u op een rij:

- Is het logo geschikt dat u wilt uploaden?
- Wat is het formaat van uw brandmerk?
- Heeft u een warmteregelaar nodig?
- Voor welk type elektrische brandstempel kiest u?
- Wat is de benodigde temperatuur van de brandplaat?

Kortom: u moet met allerlei zaken rekening houden. Laat dit u echter niet tegenhouden, want onze experts en specialisten helpen u graag op weg. Neem daarom gerust contact met ons op voor deskundig advies.

 

Hoe reinig ik mijn brandstempel

U kunt uw stempel gemakkelijk reinigen door deze uit te borstelen met een plastic nylon borstel. Verwarm eerst uw brandstempel tot ongeveer 100 ° C. U verwijdert op deze wijze de verkoolde houtresten uit de diep gelegen ruimtes. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u de restanten op de afgekoelde stempelplaat gemakkelijk verwijderen met zeer fijn schuurpapier, korrel ca. 800. Het is het beste om de stempel met de motiefzijde op het natte schuurpapier te plaatsen en de stempel iets op en neer te bewegen. Mogelijk gebruikt vuil wordt snel verwijderd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de stempel niet wordt gekanteld en dat de motiefoppervlakken schuin worden afgeslepen. De kale motiefvlakken zijn nu weer geschikt voor optimale warmteoverdracht. Kunststofresten in stempels kunnen éénvoudig worden verwijderd door de stempelplaat gedurende de nacht in nitro-verdunning te plaatsen. Hierdoor wordt het plastic zachter en kan dit worden geborsteld of kleine gebieden worden schoongemaakt met naald en ander puntig voorwerp.

 

WAARSCHUWING!
Reinigen met staal- of messing borstel leidt tot onherstelbare vernietiging van de stempel.

 

Brandstempels bestellen bij Stempelfabriek.nl

Op onvergetelijke wijze indruk maken met uw bedrijf en op professionele wijze een brandmerk laten maken? Kies dan voor een brandstempel voorzien van uw unieke logo door deze bij ons te bestellen. Wij gaan zo spoedig mogelijk aan de slag met het ontwerp dat u ons doorgeeft. Uiteraard doet u dit pas wanneer u helemaal tevreden bent. Binnen enkele werkdagen wordt een bestelling naar u toegestuurd en kunt u de brandstempel gebruiken voor diverse doeleinden. Kortom: wacht niet langer, maar start nu met ontwerpen en haal de gewenste stempel in huis. Een brandstempel bestellen kan gemakkelijk online.