• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Stencil

Stencil met eigen tekst of standaard set?

Op zoek naar een stencil of sjabloon met je eigen tekst erop? Dat zit je bij Stempelfabriek.nl goed. Wij maken stencils - ook wel sjablonen genoemd - van Mylar. Dat is een dunne, flexibele en stevige kunststof voor veelvuldig gebruik. 

Maak je keuze voor formaat, kies een template en begin met het ontwerpen. Tevreden over het ontwerp? Plaats je bestelling dan, en met een beetje geluk ligt je stencil morgen al bij je in de bus.

 • Bepaal eerst het juiste formaat.
 • Start met het online maken van je sjabloonontwerp of upload een bestand.
 • Beoordeel de drukproef en bestel.
 • Indien op werkdagen voor 15.00 uur besteld, versturen wij je stencil(s) dezelfde werkdag.
   

Bekijk al onze stencils

Unieke stencils laten maken

Stencils zijn niet alleen voor kunstenaars; ze zijn ook een krachtig instrument voor bedrijven die zich willen onderscheiden. Bij Stempelfabriek.nl bieden we de mogelijkheid om unieke stencils te laten maken die jouw bedrijfsidentiteit versterken.
 

Marketingtool

Een goed ontworpen stencil is een effectieve manier om je bedrijfsimago te communiceren. Door je eigen ontwerp te gebruiken, kun je een consistente en herkenbare uitstraling creëren op verschillende locaties en materialen. Of het nu gaat om een logo op een winkelruit of een boodschap op een evenementenbord, stencils maken het mogelijk om je merk op een opvallende manier te presenteren.

 

Waar gebruik je stencils voor?

Met persoonlijke stencils kun je op verschillende manieren je bedrijf laten opvallen. 

 • Denk bijvoorbeeld aan een stencil om transportkisten en pallets te sjabloneren.
 • Of laat er eentje maken speciaal voor een evenement of een andere bijzondere gebeurtenis. Gebruik vervolgens krijtspray om de straat tijdelijk te markeren.
 • Ook kun je stencils maken voor het decoreren van buitenmuren van je bedrijfspand of de wanden in een kantoorruimte.
 • Heb je een horecabedrijf? Dan kun je online een stencil maken om gerechten, drankjes of lekkernijen zoals cakejes of cappuccino's mee te decoreren.

 

Mylar stencil kopen bij Stempelfabriek.nl

Zit jij eraan te denken een stencil te kopen? Bekijk dan eens onze uitgebreide collectie. Naast onze standaard sets met letters, cijfersset en sets met tekens, bieden wij je ook de mogelijkheid om zelf je eigen tekst of afbeelding in een stencil te laten lasersnijden. 
 

Duurzaam materiaal

Een stencil kopen bij Stempelfabriek.nl is een goede investering. Onze stencils zijn gemaakt van het flexibele en dunne witte polyester kunststof 'Mylar'. Dit materiaal kun je na gebruik gemakkelijk schoonmaken, waarna het geschikt is om opnieuw te gebruiken. Ideaal, je kunt het ontwerp dus keer op keer hergebruiken!
 

Bestellen voor 15:00

Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur, dan verzenden wij je bestelling dezelfde dag nog! Wij maken met uiterste precisie het door jou gekozen ontwerp direct na ontvangst van je bestelling. Je stencil wordt altijd zo snel mogelijk verzonden.

Herbruikbare stencils: een duurzame keuze

Graffiti-kunstenaars hebben vaak behoefte aan herbruikbare stencils om hun tag telkens opnieuw te kunnen gebruiken bij het creëren van meesterwerken. Maar niet alleen voor de graffiti-scene zijn herbruikbare stencils van onschatbare waarde. Ook voor terugkerende evenementen bieden ze een praktische oplossing, bijvoorbeeld om de looproutes aan te geven of de weg naar sanitaire voorzieningen te markeren.
 

Maatwerk ontwerpen

Met herbruikbare stencils is het mogelijk om zelf ontwerpen te maken en deze te laten produceren. Of het nu gaat om een uniek logo, een artistieke boodschap, of praktische instructies, met maatwerk stencils is alles mogelijk. 
 

Kant-en-klare opties

Voor wie liever niet zelf ontwerpt, zijn er ook kant-en-klare stencils beschikbaar. Deze komen in verschillende vormen, zoals losse letters, symbolen, of cijfers. Met deze voorgefabriceerde opties kunnen creatieve ideeën snel tot leven worden gebracht, zonder dat daarvoor een eigen ontwerp nodig is.

 

Stencil maken online: twee aandachtspunten

Heb je een ontwerp in gedachten, dan kun je deze invoeren en bewerken met onze online ontwerptool. Daarbij moet je wel een twee punten goed in de gaten houden:

 1. Zorg voor verbindingsstreepjes. Wil je een logo op je stencil hebben, dan moet deze met verbindingsstreepjes (van minimaal 2 mm) aan elkaar gezet worden om te voorkomen dat er delen uit het logo vallen. Wij snijden ieder stencil met uiterste precisie met behulp van een laser.
 2. Houd 2 cm afstand van de snijlijnen. Wil je een duidelijke stencil laten maken, dan houd je bij het ontwerpen het beste 2 cm afstand van de snijlijnen. Hierdoor kun je gerust de spuitbus, stift of tamponneerkwast gebruiken zonder dat de verf buiten de stencil terechtkomt en vlekken geeft.