• Voor 15.00 besteld, vandaag verstuurd.
  • Levertijd brandstempels & lakstempels ca. 5-10 werkdagen.
  • Gratis bezorging vanaf €75,00 Excl. BTW in NL
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.30-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl
Inklappen

Brandstempels in alle maten.

Brandstempels voor branden in hout, leer, kurk en kunststof. Ontwerp / upload en bestel online uw brandstempels.


De levertijd voor deze producten is ca. 5 à 10 dagen. | Brandstempels in alle formaten. Voor branden in hout, leer en kunststof. Hier vindt u een uitgebreide keuze.

Brandmerk stempel

Brandstempels van een uitstekende Europese kwaliteit. Onze electrische brandstempels ALK en de electrische HLP brandstempels hebben een korte opwarmtijd nodig van ca 8 minuten. De S-serie heeft een opwarmtijd van ca. 15 minuten omdat het oppervlakte veel groter is. Indien mogelijk is serie matig branden beter dan de brandstempel steeds aan en uit te zetten. In de S-serie hebben bijna alle stempels dubbele handvatten. De S-serie S105 en de S155 zijn hierop een uitzondering.

Het voordeel van branden t.o.v. stempelen met inkt is o.a. dat branden chemicaliën en oplosmiddelen bestendig is. Ook heeft UV licht geen invloed op de afdruk. Branden op hout of leer geeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Branden op hout, leer of andere ondergronden.

De wattage is afhankelijk van het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Voor hout volstaat 400 graden en hier heeft u dan ook geen warmteregelaar voor nodig. Meestal is 3 seconden branden genoeg maar dit moet per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. Zacht hout echter en andere materialen zoals kunststof, karton en leer hebben wel een warmteregelaar nodig. Ook brandstempelen in vlees moet met een warmteregelaar. Hoe lang en welke temperatuur? Dit moet u zelf uittesten aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Brandplaten zijn redelijk gemakkelijk te verwisselen bij de ALK serie. Heeft u een HLP of een S-serie brandtang, dan is het beter om een geheel nieuwe brandtang te kopen.

Toepassingen: vaak wordt de brandstempel gebruikt op hout voor internationale merktekens zoals b.v. de IPPC standaard. Ook worden logo's vaak gebrand in meubels, hekwerken e.d.

VRAGEN?
Bel of mail ons indien u nog vragen heeft. U kunt uiteraard ook direct met ons chatten!