• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Brandstempel laten maken

Brandstempel laten maken direct bij Stempelfabriek.nl

Brandstempels worden steeds vaker gebruikt. Ze laten een prachtige afdruk achter en zorgen er zo voor dat je producten een professionele uitstraling krijgen. Bij ons kun je een brandstempel laten maken precies naar jouw wens. Zo brandmerk je je logo in hout of een ander geschikt materiaal. Ontdek ons aanbod en geniet binnenkort van jouw op maat gemaakte brandmerk stempel! 

Stempelfabriek.nl is gespecialiseerd in het maken van brandstempels op maat.
Wij leveren hiervoor allerlei verschillende formaten elektrische brandstempels met, indien nodig, een netspanningsregelaar.

 • Zoek het juiste brandmerk stempel formaat je toepassing.
 • Ontwerp online je brandstempel of upload een bestand.
 • Bepaal of je een netspanningsregelaar nodig hebt (kunststof, leer en kurk).
 • Geef online de bestelling door.
 • Levertijd 1 à 5 werkdagen.
   

Bekijk onze brandstempels
 

Wat is een brandstempel?

Een brandstempel, of brandmerk stempel, is een bijzonder stempeltype waarmee je eenvoudig je eigen brandmerk op diverse producten kunt creëren. In tegenstelling tot gewone stempels, maakt een brandmerk stempel geen gebruik van inkt. In plaats daarvan brandt het de gewenste tekst of logo in het materiaal.
 

De veelzijdigheid van een brandmerk stempel

Een brandstempel is gemakkelijk om te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is het op de juiste temperatuur instellen, en je kunt je brandmerk aanbrengen op materialen zoals hout, voedsel, leer en kunststof. Wat dit nog interessanter maakt, is dat het op elk materiaal een unieke uitstraling creëert. Een brandmerk stempel met logo wordt vooral gebruikt door o.a. meubelmakers, omdat het een authentiek karakter aan producten geeft. Maar ook op andere materialen zorgt het voor een bijzondere uitstraling!

 

Brandmerk maken met een gepersonaliseerde stempel

Met een brandstempel kun je dus een eigen brandmerk maken op je producten. Voordat je je eigen brandmerk kunt zetten, is het essentieel om het juiste brandstempel-montuur en de geschikte brandplaat te kiezen. Dit proces is bij Stempelfabriek.nl eenvoudig en voordelig. 

Je selecteert simpelweg het juiste formaat brandmerk stempel en uploadt of ontwerpt een eigen logo. De rest wordt voor je geregeld. Elk formaat heeft zijn eigen wattage, en afhankelijk van je behoeften kun je de perfecte optie kiezen. Hier zijn meer details over de verschillende mogelijkheden:
 

Een brandmerk logo voor voeding

Dat je met brandstempels hout kunt brandmerken is wel duidelijk. Maar wist je ook dat een brandmerk stempel voor hout ook geschikt is om te branden in en op andere ondergronden? Je kunt hiermee bijvoorbeeld ook een brandmerk maken op etenswaren. Het brandmerken van voeding wordt steeds meer gedaan. Denk hierbij aan je eigen logo op vlees, hamburgers, broodjes en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Brandmerk hout en andere materialen

Een brandmerk stempel voor hout kan niet alleen gebruikt worden om een logo te brandmerken in hout, maar ook voor het brandmerken in andere materialen. Gebruik de brandstempel bijvoorbeeld voor leer, kurk, karton of kunststof. 

Houd er rekening mee dat de stempels moeten worden ingesteld op verschillende temperaturen voor deze diverse materialen. Voor het brandmerken van leer of kunststof is een spanningsregelaar nodig, terwijl dit voor hout overbodig is.

 

Brandplaten laten ontwerpen

Als je een brandstempel wilt laten maken, moet je ook een brandplaat ontwerpen. Je hebt de vrijheid om een brandstempel te maken met een gravure van je eigen logo, bedrijfsnaam of een andere tekst. Het is zelfs mogelijk om meerdere brandplaten te laten ontwerpen, zodat je kunt afwisselen tussen verschillende gravures. 

Hierbij geldt dat gravures alleen verwisselbaar zijn binnen hetzelfde typenummer. Bijvoorbeeld bij de ALK 4 zijn alle formaten wisselbaar, maar dan weer niet onderling met het type ALK 6. Onze professionals bij Stempelfabriek.nl staan altijd klaar om je te assisteren bij het maken van de juiste keuzes.

Naast dat je losse brandplaten kunt bestellen bestel je bij ons ook eenvoudig een complete brandstempel, inclusief houder én brandplaat.
 

Elektrische brandstempels: de beste keuze voor een professioneel resultaat

Bij Stempelfabriek.nl bieden we de mogelijkheid om elektrische brandstempels te laten maken. Deze stempels bieden diverse voordelen ten opzichte van andere varianten, zoals gasbrandstempels of handbrandstempels:

 • Elektrische brandstempels zijn de snelste en meest efficiënte manier om een logo te brandmerken.
 • Het brandmerken verloopt uiterst nauwkeurig, wat je producten een professionele uitstraling geeft.
 • Elektrische brandstempels zijn de veiligste keuze, omdat er geen open vlam vereist is, wat het risico op brandgevaar aanzienlijk vermindert.

 

ALK brandstempels voor professioneel gebruik

Bij Stempelfabriek.nl vind je brandstempels van het gerenommeerde merk ALK, dat bekendstaat om de uitstekende kwaliteit. Deze stempels zijn bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik. Verschillende modellen zijn beschikbaar, en als je niet zeker weet welke stempel het beste bij je behoeften past, staat ons team van specialisten klaar om je te adviseren. Zo kun je met vertrouwen je gepersonaliseerde brandstempel aanschaffen.

 

Toepassingen van brandstempels

Wij hebben allerlei verschillende formaten brandstempels. Hoe groter het formaat hoe hoger het wattage. Een groter oppervlakte heeft namelijk meer energie nodig om warm te worden. Onze brandstempels staan standaard afgesteld op hout. Het kleinste formaat dat we aanbieden zijn de ALK 0,daarna volgen de ALK 1, ALK 2, ALK 4 en ALK 6. De HLP brandstempels zijn wat groter en de S-serie zijn de allergrootste.

Onze brandtangen worden gebruikt in houtbewerkingswerkplaatsen, bij kunstenaars, horecaondernemers, producenten van houten hekwerken, palletbedrijven en tal van andere bedrijven en ondernemingen.

 

Brandstempel gebruiken: tips

De gegraveerde brandplaat is gemaakt van een bronslegering en wordt verwarmd met het verwarmingselement in de brandtang. Na enkele minuten is de plaat op temperatuur en gereed voor gebruik. 

 • Het is belangrijk om de brandstempel uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt om onnodige brandplekken te voorkomen.
 • Een tafelstandaard voor de brandtang is handig en biedt extra bescherming.

 

Goedkope brandmerk stempels laten maken bij Stempelfabriek.nl

Een brandstempel laten maken hoeft niet per se veel geld te kosten. Zeker niet als je dit laat doen bij Stempelfabriek.nl! Wij streven ernaar onze klanten de beste kwaliteit te bieden tegen de laagste prijs. 

Bovendien heb je bij ons de keuze uit verschillende merken en formaten. Of je nu een logo stempel voor hout wilt om ambachtelijke brandmerken op hout aan te brengen, of je verkiest een brandstempel voor een ander materiaal, ons assortiment biedt voldoende keuzemogelijkheden.

Met een brandmerk stempel kun je jouw producten een uniek en professioneel uiterlijk geven. Of je nu houten meubels wilt brandmerken of je logo wilt toevoegen aan voeding, met een brandstempel van Stempelfabriek.nl kan het allemaal!