• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Brandstempels maken

Brandstempel maken: voordelen, soorten & mogelijkheden.

Ondernemers die echt willen opvallen willen steeds vaker een brandstempel laten maken voor diverse doeleinden. Een brandstempel maken heeft namelijk diverse voordelen en helpt u om uw bedrijf op een slimme manier onder de aandacht van anderen te brengen. Brandstempels, waarmee u hout en leer kunt brandmerken, zijn erg populair. Maar wat is een brandmerk stempel precies? Welke voordelen heeft een brandstempel maken voor u als ondernemer? En welke soorten brandmerkstempels zijn er zoal beschikbaar in ons assortiment? Kortom, een brandmerk stempel laten maken, wat zijn de mogelijkheden?

     ✔️ Elektrische brandstempels

     ✔️ Gemakkelijk online uw brandstempels maken en bestellen

     ✔️ De ALK modellen hebben slechts enkele dagen levertijd

      ✔️ Hoge klantenwaardering

     ✔️ Geschikt voor hout, kurk en kunststof

     ✔️ Ook op brood en vlees zijn er mogelijkheden!
 

Bekijk al onze brandstempels

Specificaties Brandstempels

Hiernaast vindt u de belangrijkste specificatie voor onze brandstempels.

Elektrische brandstempel spanning
Onze brandstempels zijn van Duits makelaardij en zijn geschikt voor 220 V
Warmte regelen voor diverse toepassingen
Een speciale netspanningsregelaar kan de warmte naar beneden brengen voor speciale toepassingen zoals zacht hout, kurk, leer , kuststof en eventueel vlees en broodjes. Kijk voor een netspanningsregelaar bij onze brandstempel onderdelen.
Bestand aanleveren
Upload uw ontwerp in zwart wit met een hoge resolutie. Hoe scherper uw upload, hoe duidelijker uw brandmerk.

Brandstempel maken voor producten en verpakkingen

Een van de meest opvallende stempels is waarschijnlijk toch de brandstempel. Een brandmerk op bijvoorbeeld een kunstvoorwerp, een meubelstuk of een mooi stuk vlees valt altijd direct op door de stoere uitstraling ervan. Veel materialen zijn geschikt om te brandmerken. Een brandmerk in hout is natuurlijk heel bekend, maar een brandmerk kan ook op materialen zoals kunststof of leer gezet worden. Bij ons kunt u met uw eigen ontwerp een unieke brandstempel maken en vervolgens uw bestelling plaatsen om de brandstempel te laten maken door onze professionele stempelmakers.
 

Een uniek brandmerk voor een uniek product

Herhaling is de kracht van reclame en brandmerken is een doeltreffende en unieke manier om reclame te maken voor uw producten. Met een goed ontworpen brandmerk valt uw bedrijf op. Of u nu houten kratten, ambachtelijk gemaakt meubelen of een broodje hamburger met een brandmerk stempelt: klanten en zakenrelaties onthouden de afbeelding of tekst van een brandmerk stempel. Wilt u uw producten, voedsel of gereedschappen met een brandstempel merken? Dan moet u rekening houden met het materiaal dat u wilt gaan brandmerken. Onze brandmerk stempels zijn standaard ingesteld op normaal tot hard hout. Voor materialen zoals zacht hout, leer, voedingsmiddelen of kunststof heeft u een warmteregelaar nodig. Hiermee kunt u zelf de temperatuur regelen om een perfecte brandmerk te maken. Wilt u zacht hout brandmerken, dan is een temperatuur van 343 tot 400 graden Celsius voldoende. Bij leer, kunststof of kurk verlaagt u de temperatuur met de warmteregelaar tot een temperatuur tussen 162 en 204 graden. Door een eigen brandstempel te maken heeft u meer voldoening van uw werk. Maak met ons gratis online ontwerpprogramma een mooie brandmerk logo of een brandmerk stempel met uw bedrijfsnaam erop. Zo'n zelf ontworpen brandmerk stempel gaat heel lang mee en is bovendien milieuvriendelijk en duurzaam in gebruik. Het loont dus zeker om een brandstempel te maken. Brandmerken vergt even wat oefening, maar het resultaat is uiteindelijk verbluffend.
 

Kiezen voor de juiste brandmerk stempel

Wanneer u voor het eerst begint met brandmerken, dan kan het best lastig zijn om de goede brandmerk stempel te kiezen. In ons assortiment hebben wij ervoor gekozen om hier alleen de hoogste kwaliteit brandmerk stempels om in op te nemen. Een brandmerk maken vereist namelijk de nodige precisie en dat kan alleen met de juiste apparatuur. De ALK-, HLP- en S-serie hebben die kwaliteiten om een perfecte brandstempel te maken. Deze brandstempels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met diverse Wattages. Wilt u een brandmerk zetten op een grote oppervlakte? Kies dan voor een groter formaat stempel. Hoe groter de stempelplaat, hoe hoger de wattage. Deze kan oplopen van 200 tot 800 Watt. Wilt u bijvoorbeeld een logo brandmerken in hout, maar ook uw bedrijfsgegevens op andere producten? Dan is het verstandig een brandmerk stempel te kopen uit de ALK-serie. Binnen de typenummers van deze serie kunt u namelijk onderling de graveerplaten wisselen. Ook de HLP brandstempels hebben een verschillend vermogen. Deze kunnen eveneens oplopen tot 800 Watt. Wilt u een brandstempel maken voor bijvoorbeeld verpakkingshout zoals kisten op pallets, kies dan voor een HLP brandstempel. Wanneer u een brandmerk stempel wilt laten maken voor een heel groot oppervlak, dan bevelen wij de stempels aan uit de S-serie. Omdat het zetten van bijvoorbeeld een heel groot brandmerk logo best zwaar kan zijn, hebben een aantal stempels uit de S-serie dubbele handvatten. Hiermee kunt u de graveerplaat goed en stevig op het te stempelen materiaal drukken zonder uw polsen teveel te belasten. De S-serie is daarom ook zeer geschikt wanneer u vaak wilt stempelen.
 

Brandmerk stempel zelf maken

U kunt bij ons uw gepersonaliseerde brandstempel laten maken. Met de online creator kunt u uw eigen brandmerk maken door uw ontwerp te uploaden. De mogelijkheden zijn legio. Zo heeft u de mogelijkheid om een brandmerk stempel te laten maken met alleen tekst of een brandmerk met logo laten maken. Om een brandstempel te maken bepaalt u eerst welk formaat stempel u wilt gaan gebruiken als brandmerk. Ook de vorm is belangrijk. Onze brandstempels zijn verkrijgbaar in ronde, rechthoekige en vierkante vormen. Heeft u de keuze gemaakt, dan hoeft u alleen nog uw ontwerp in een zo hoog mogelijke resolutie te uploaden. De creator zorgt ervoor dat uw afbeelding of tekst op de meest ideale positie van de tekstplaat wordt gezet. Houdt u er rekening mee dat het ontwerp niet té druk is. Wanneer u bijvoorbeeld hout gaat brandmerken, dan zullen hele kleine letters of een logo met teveel lijntjes een onduidelijk beeld in het hout geven. Met het online ontwerpprogramma is een brandmerk maken een peulenschil. Wilt u een brandmerk logo laten maken, maar komt u er niet helemaal uit? Neem in dat geval even contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wilt u alleen hout brandmerken, of ook ander materiaal? Kijk dan ook bij de netspanningsregelaars. Zoals eerder in dit artikel is uitgelegd, staan de elektrische brandstempels standaard afgesteld op het brandmerken van hout. Wanneer u de brandmerk stempel gaat kopen, dan kunt u eventueel gelijk de warmteregelaar mee bestellen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Brandstempel laten maken

U kunt een brandmerk stempel laten maken met een gerust hart aan ons overlaten. Onze ervaren stempelmakers gaan, zodra u de bestelling hebt geplaatst, direct aan de slag om de brandstempel te maken.

Bekijk daarom altijd eerst de proefdruk voordat u de opdracht uitzet. Met uiterste precisie wordt met behulp van geavanceerd apparatuur zoals een computer gestuurde CNC, uw brandmerk met logo of tekst in de stempelplaat gegraveerd. 

Dat gebeurt in onze moderne fabriekshal. De tijd tussen een brandmerk laten maken en uw eigen brandmerk stempel in hout zetten is niet lang: doorgaans worden bestellingen die bij ons op binnen komen binnen enkele dagen al verstuurd. Hierna kunt u direct aan de slag met het hout brandmerken DIY van uw verpakkingsmaterialen, meubels of andere producten.
 

Brandmerk logo

Een brandmerk van een logo is een mooie manier om klanten direct te laten weten van wie het product afkomstig is. Vaak staat zo'n brandmerk op wijnkisten of authentieke meubels. Een brandmerk met een logo geeft een luxe uitstraling aan het product. Een brandmerk stempel laten maken met logo hoeft niet alleen voor hout te worden gebruikt. Met een warmteregelaar kunt u natuurlijk ook op leer een brandmerk stempel zetten.
 

Hout brandmerken

Het brandmerken in hout gebeurt al vele jarenlang door bedrijven om hun producten een eigendomskenmerk te geven. Met een goede stempel en eventueel een warmteregelaar kunt u vele soorten hout brandmerken diy. Het vergt even wat oefenwerk, maar daarna zult u waarschijnlijk moeiteloos het hout brandmerken met uw eigen ontwerp. Een brandmerk in hout is blijvend en zeer moeilijk te verwijderen. Een brandmerk is bestand tegen chemicaliën en weersinvloeden, waardoor het vele jaren lang mooi blijft. In de verpakkingsindustrie is hout brandmerken een veelvoorkomende manier om te laten zien waar pallets, kratten en andere verpakkingen vandaan komen. Door een logo te brandmerken in hout weet iedereen waar het verpakkingsmateriaal naar toe moet. Ook traditionele meubelmakers zullen vaak een brandstempel laten maken. Zij zullen vooral een brandmerk laten maken met hun naam erop. Een brandmerk in hout geeft de meubels een stoere vintage uitstraling.
 

Voordelen eigen brandmerk stempel

Een eigen brandmerk maken heeft vele voordelen, zoals een goede herkenbaarheid voor klanten en een onuitwisbare stempel. Door een brandstempel te maken creëert u een unieke en duurzame stempel. U kunt de brandmerk stempel zelf maken en vervolgens kunt u uw unieke brandstempel laten maken door ons. Met onze eenvoudig te bedienen ontwerpprogramma kunt u binnen enkele minuten uw eigen brandstempel maken.
 

Reiniging brandstempel

Wanneer u het besluit heeft genomen een brandmerk stempel te kopen, dan wilt u deze waarschijnlijk ook goed onderhouden. Brandmerkstempels moeten zo nu en dan goed worden schoongemaakt. Hiervoor verwarmt u de stempel eerst tot 100 graden Celsius. Vervolgens borstelt u de stempel met borstel met nylon haren. De eventuele koolresten die nog aanwezig zijn in de groeven van de stempel, worden hierdoor weg geborsteld. Het is belangrijk dat de borstel nylon haren heeft. Met een stalen of messing borstel wordt de stempel dusdanig beschadigd, dat deze niet meer te gebruiken is. Wanneer u kunststof heeft gebrandmerkt, dan kunnen er kleine restanten hiervan zijn achtergebleven in de groeven van de stempel. Door de stempelplaat een nacht in nitro-verdunning te leggen en hem de volgende dag voorzichtig te borstelen, wordt de stempelplaat weer als nieuw. Een vuile brandstempel kan ook worden schoongemaakt door fijn schuurpapier van bijvoorbeeld P800 zacht over de reliëfkant van de stempel heen en weer te bewegen. Het spreekt voor zich dat het handvat van de elektrische brandstempels nooit in aanraking mogen komen met water. Wanneer u een brandstempel met een goed ontwerp heeft gekocht en deze ook goed onderhoudt, dan zult u nog heel veel jaren de stempel voor uw producten of verpakkingen kunnen gebruiken.