• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Zegel stempel

Zegelstempel voor een lakzegel

Wanneer u zich onderscheidt van andere bedrijven binnen uw branche, dan valt dat op. Een bijzondere toevoeging aan uw zakelijke correspondentie, zoals een zegel stempel, draagt zeker bij aan het creëren van een luxe imago. Door uw brieven en andere documenten met een lakzegel stempel te ondertekenen of te versieren met een gouden reliefsticker laat u zien dat u aandacht besteedt aan uw klanten en zakenrelaties.

 • Bepaal eerst welke lakstempel u wilt
 • Klik op de lakstempel van uw keuze
 • Start met het online maken van uw stempelontwerp of upload een bestand
 • Beoordeel de drukproef en bestel
 • Levertijd 1 à 5 werkdagen

 

Kijk ook eens naar onze blinddrukstempels

Zegel stempel voor een luxe uitstraling van zakelijke correspondentie

Bij ons kunt u uw eigen unieke zegelstempel laten maken. Ontwerp met de gratis online creator een zegel stempel voor uw bedrijf met uw initialen, een logo, korte tekst of bedrijfsnaam. Een lakzegel kopen of een reliëfstempel laten maken is de tijd en het geld die u daarin investeert dubbel en dwars waard, want met een mooi ontworpen zegellak stempel maakt u een goede indruk op de ontvangers van uw brieven.

 

Stempel met zegel zelf maken

Vandaag de dag worden lakzegel stempels zowel voor zakelijke correspondentie als voor persoonlijke brieven gebruikt. Zo kunnen enveloppen van officiële documenten met een zegel stempel worden verzegeld of kunnen uitnodigingen worden voorzien van een luxe stempel met zegel. Het is niet al te moeilijk om een zegel stempel te maken op papier. Het vergt even wat oefening, maar u heeft het zo onder de knie. Het beste bewaart u de zegel stempel tot gebruik op een koele plaats. Verwarm een stukje van de lakstaaf in een lepel boven een klein vuurtje van bijvoorbeeld een waxinelichtje. Vervolgens giet u enkele druppels van de gesmolten lak op de plaats waar u de zegel stempel op het papier wilt hebben. De oppervlakte hiervan mag iets kleiner zijn dan de zegel zelf, omdat de gesmolten lak uitloopt. Hierna drukt u met vaste hand ongeveer dertig seconden de lakzegel stempel in de lak. Zonder goede lakstaven kunt u geen mooie zegel stempel maken. Wij hebben in ons assortiment lakstaven van de hoogste kwaliteit van het merk Gutenberg. Wilt u zowel de zegellak als de stempel, bestel dan een complete stempel zegel en een setje lakstaven. De stempels zijn verkrijgbaar in diverse formaten en bij de lakstaven kunt u kiezen uit verschillende kleuren.

 

Een unieke zegelstempel laten maken

Wilt u een lakzegel kopen, dan kunt u bij ons helemaal op maat de zegel laten maken. Onze deskundige stempelmakers personaliseren uw zegellak stempel geheel naar wens in ons professioneel uitgeruste fabriekshal in Eindhoven. Een bijzonder logo, een aparte afbeelding of uw initialen in een afwijkend lettertype? U kunt met een gerust hart uw zegel laten maken, want met moderne apparatuur maken wij het patroon tot in de kleinste detail na op de zegel stempel. U kunt met het online ontwerpprogramma zelf een stempel met zegel ontwerpen en vervolgens de zegelstempel laten maken door uw bestelling aan ons door te geven. Bekijk, voordat u de opdracht aan ons geeft, eerst de drukproef. Is er iets niet helemaal duidelijk of heeft u een idee voor een zegel stempel waarvan u niet weet of het uitvoerbaar is? Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden om uw unieke lakzegel stempel te realiseren. Zodra uw bestelling bij ons binnen is, gaan onze stempelmakers voor u aan de slag. De levertijd voor reliëfstempels en lakstempels is bij ons slecht 1 tot 3 werkdagen. Heeft u al een lakstempel, maar wilt u meerdere ontwerpen op de zegel? Kies dan voor een losse zegel in hetzelfde formaat als de stempel. Of bestel één stempel en losse zegels zoveel als u wilt. voor elke zegel maakt u een nieuw ontwerp. Wanneer u voor de gravure hetzelfde formaat kiest als de stempel, dan kunt u de gravures redelijk eenvoudig verwisselen. 

REDENEN OM EEN LAKZEGEL TE KOPEN

In sommige beroepsgroepen is het gebruik van een lakstempel nog heel gewoon, in andere branches is het misschien niet alledaags maar wel uniek. Er zijn verschillende redenen om een zegel stempel te maken en deze bij ons te bestellen.

 • Een lakstempel is authentiek. Daarom wordt zo'n zegel ook wel een waarmerk genoemd. Het is een garantie van echtheid, want er zijn geen twee zegels hetzelfde.
 • Met een lakstempel benadrukt u uw identiteit. U kunt een zegel laten maken met een monogram, familiewapen, bedrijfslogo of iets anders waarmee u kort en krachtig laat zien waar uw bedrijf voor staat.
 • Luxe uitstraling. Een envelop met een lakzegel of een brief die voorzien is van een lakstempel straal klasse uit.
 • Multifunctioneel. Een lakstempel is voor meerdere doeleinden geschikt. Onderteken een brief, verzegel een envelop of druk een stempel op een relatiegeschenk. Een lakstempel is veelzijdig te gebruiken.
 • Een lakstempel is eenvoudig te ontwerpen. Kies een lakstempel en u komt direct in ons online ontwerptool. Hier kunt u in slechts enkele ogenblikken een stijlvol ontwerp uploaden.

   

ZEGEL STEMPEL TERUG VAN WEGGEWEEST

Lakstempels zijn weer helemaal terug van weggeweest. En met recht, want het is een bijzondere stempel waarmee u stijlvol uw brieven en enveloppen kunt verzegelen. Daar dacht men eeuwen geleden precies hetzelfde over. Al in de vroege Oudheid werden lakstempels gebruikt. Men maakte ze zelf, door in een stukje hout een afbeelding te kerven. Met behulp van bijenwas en vuur werd de stempel geplaatst. Vanaf ongeveer de 11e eeuw kregen lakstempels een meer officiële functie. De stempels waren soms rijkelijk bewerkt en werden voornamelijk gebruikt door adellijken, kerkvorsten en overige dames en heren van stand. Toen in de 16e eeuw de handtekening steeds vaker als ondertekening werd gebruikt, verdween de waxstempel langzaam aan uit beeld. Alleen of officiële stukken en oorkonden is de lakstempel gebleven. Gelukkig wordt deze luxe ondertekening tegenwoordig weer steeds vaker gebruikt. In onze collectie zegelstempels kunt u kiezen voor hele kleine stempels met een diameter van 15 mm tot en met grote lakstempels met een doorsnede van 45 mm. De houder is gemaakt van hoogwaardig mahoniehout en de gravure is van messing. De lakstaven zijn verkrijgbaar in de kleuren koper, goud, zilver, zwart, blauw, roze en rood.