• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
 • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
 • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Zegel stempel

Zegel stempel voor een lakzegel

Wanneer je bedrijf zich onderscheidt van anderen in binnen je branche, dan wordt dat opgemerkt. Een opvallende toevoeging aan zakelijke correspondentie, zoals een zegelstempel, draagt zeker bij aan het creëren van een luxueus imago. 

Door je brieven en andere documenten te ondertekenen met een lakzegel stempel of te versieren met een gouden reliëfsticker, laat je zien dat je aandacht besteedt aan jouw klanten en zakenrelaties.

 • Bepaal eerst welke zegel stempel je wilt.
 • Maak vervolgens online je stempelontwerp of upload een bestand.
 • Beoordeel de drukproef.
 • Plaats je bestelling.
 • Levertijd 1 à 5 werkdagen.
   

Bekijk al onze lakzegel stempels
 

Zegel stempel kopen: voor een luxe uitstraling

Bij Stempelfabriek.nl kun je jouw eigen unieke zegelstempel, ook wel lakstempel of waxstempel genoemd, laten maken. Ontwerp met de online creator een stempel voor je bedrijf met je initialen, een logo, korte tekst of bedrijfsnaam. 

Een lakzegel stempel laten maken en bestellen is de tijd en het geld die je daarin investeert dubbel en dwars waard, want met een mooi ontworpen zegellak stempel maak je een goede indruk op de ontvangers van je brieven.

 

Redenen om een lakzegel stempel te kopen

In sommige beroepsgroepen is het gebruik van een zegel stempel nog heel gewoon, in andere branches is het misschien niet alledaags maar wel uniek. Er zijn verschillende redenen om zo'n stempel te maken en deze bij ons te bestellen:

 • Een lakzegel stempel is authentiek. Daarom wordt zo'n zegel ook wel een waarmerk genoemd. Het is een garantie van echtheid.
 • Luxe uitstraling. Een envelop of een brief voorzien van een lakzegel straalt klasse uit.
 • Je benadrukt je identiteit. Je kunt een zegel laten maken met een monogram, familiewapen, bedrijfslogo of iets anders waarmee je kort en krachtig laat zien waar jouw bedrijf voor staat.
 • Multifunctioneel. De stempel is voor meerdere doeleinden geschikt. Onderteken bijvoorbeeld een brief, verzegel een envelop of druk een stempel op een relatiegeschenk.
 • Eenvoudig te ontwerpen. Kies een stempel naar keuze uit en je komt direct in onze online ontwerptool. Hier upload je heel eenvoudig je eigen ontwerp.

 

Een unieke zegel stempel laten maken

Wil je een lakzegel stempel kopen, dan kun je bij ons helemaal op maat de zegel laten maken. Onze deskundige stempelmakers personaliseren jouw stempel geheel naar wens in onze professioneel uitgeruste fabriekshal in Eindhoven. Een bijzonder logo, een aparte afbeelding of je initialen in een speciaal lettertype? Je kunt met een gerust hart je zegel laten maken! Met moderne apparatuur maken wij het patroon tot in de kleinste detail na op de stempel.
 

Online ontwerpprogramma

Met behulp van onze online ontwerptool heb jij de vrijheid om je eigen stempel met zegel te creëren. Vervolgens nemen wij de productie van de zegelstempel voor onze rekening. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken graag mee naar de mogelijkheden om je unieke lakzegel stempel te realiseren.

Zodra je bestelling bij ons binnen is, gaan onze stempelmakers voor je aan de slag. De levertijd voor reliëfstempels en lakstempels is bij ons slecht 1 tot 3 werkdagen.
 

Losse gravures

Heb je al een zegel stempel, maar wil je meerdere ontwerpen op de stempel? Kies dan voor een losse zegel in hetzelfde formaat als de stempel. Wanneer je voor de losse zegel of gravure hetzelfde formaat kiest als de stempel, kun je de gravures eenvoudig verwisselen en dus verschillende afdrukken maken met één lakzegel stempel. 

Ook vind je in ons assortiment een losse lakstempelhouder. Mocht je oude stempel aan vervanging toe zijn, dan kun je ook overwegen alleen een losse houder te kopen.
 

Stempel zegel zelf maken

Vandaag de dag worden lakzegel stempels zowel voor zakelijke correspondentie als voor persoonlijke brieven gebruikt. Zo kunnen enveloppen van officiële documenten met een zegel stempel worden verzegeld of kunnen uitnodigingen worden voorzien van een luxe stempel met zegel. Het is niet moeilijk om zo'n stempel te zetten op papier, dit doe je in enkele stappen: 

Een afdruk met zegellak maak je in 3 stappen:

 1. Verwarm een stukje van de lakstaaf in een lepel boven een klein vuurtje van bijvoorbeeld een waxinelichtje.
 2. Vervolgens giet je enkele druppels gesmolten lak op de plaats waar je de afdruk wilt hebben. De oppervlakte hiervan mag iets kleiner zijn dan de stempel zelf, omdat de gesmolten lak uitloopt.
 3. Hierna druk je met vaste hand ongeveer dertig seconden de lakzegel stempel in de lak.

Tip: bewaar de zegel stempel tot gebruik op een koele plaats. Je zet dan een mooiere afdruk in de wax.
 

Zegellak kopen

Zonder goede lakstaven of zegellak kun je geen mooie zegelstempel afdruk maken. Wij hebben in ons assortiment lakstaven van de hoogste kwaliteit van het merk Gutenberg. Wil je zowel zegellak als een stempel? Bestel dan een complete zegel stempel en een los setje lakstaven. De stempels zijn verkrijgbaar in diverse formaten en bij de lak kun je kiezen uit verschillende kleuren.

 

Antieke zegel stempel: terug van weggeweest

Zegelstempels (of lakstempels) zijn weer terug van weggeweest en dat is geheel terecht, want ze voegen een uniek tintje toe aan het verzegelen van brieven en enveloppen. Deze opvatting wordt al eeuwenlang gedeeld:

 • In de Oudheid werden zelfgemaakte was zegel stempels gebruikt, gesneden in een stukje hout en gebruikt met bijenwas en vuur.
 • Vanaf de 11e eeuw kregen lakzegel stempels een officiëlere rol, vooral onder adel, geestelijken en andere belangrijke figuren.
 • In de 16e eeuw werd de handtekening populairder voor ondertekening, waardoor zegelstempels geleidelijk aan minder gebruikt werden.

Tegenwoordig krijgen stempels met zegellak weer wat meer aandacht, als elegante manier om brieven en uitnodigingen op een stijlvolle wijze te verzegelen.

 

Uitgebreid assortiment zegel stempels

In onze uitgebreide collectie zegelstempels kun je kiezen uit hele kleine stempels met een diameter van 15 mm tot en met grote lakstempels met een doorsnede van 45 mm. De houder is gemaakt van hoogwaardig mahoniehout en de gravure is van messing. De lakstaven zijn verkrijgbaar in de kleuren koper, goud, zilver, zwart, blauw, roze en rood.