• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Wax stempels

Waxstempel – een prachtig en eeuwenoude manier van stempelen

Een lakzegel plaatsen met een wax stempel. In eerste instantie denk je waarschijnlijk bij jezelf; dat is toch niet meer van deze tijd? Nou, niets is minder waar. Juist integendeel; er is gigantisch veel interesse in deze authentieke stempel. Vroeger diende de stempel vooral voor het plaatsen van een echtheidskenmerk. Door wat kaarsvet te smelten en te druppelen op de opening van (in de meeste gevallen) een brief was het mogelijk om een brief te verzegelen. Na plaatsen van een afdruk werd het uiteraard binnen enkele ogenblikken hard waardoor dit zorgt voor een stevige sluiting van de brief. Om een bepaald beeldmerk op deze verzegeling te kunnen plaatsen maakt men gebruik van een gravure met ontwerp. En wij van de Stempelfabriek maken deze gravures op maat. Je leest het goed; jij bepaalt dus het ontwerp wat gebruikt wordt en wij graveren dit in de gravure plaat om het resultaat vervolgens te kunnen behalen. 

In het verleden was de vormgeving van de wax stempel wel wat anders. Het was een aaneen geknutseld item van een stukje hout en een uiteinde waar in ieder geval iets van een resultaat mee behaalt kon worden. Tegenwoordig is de lakstempel vaak gemaakt met een stuk hout (vaak mahoniehout) en de gravure wordt geplaatst in een stuk messing. Dit zorgt er voor dat er tegenwoordig wel betere afdrukken zijn te behalen ten opzichte van vroeger. Het is anno nu niet meer de meest gebruikte manier van verzegeling, maar het is zeker een mooie manier om aan de brief die men verstuurd een authentieke look mee te geven.

 

  • Kies het juiste formaat
  • Ontwerp uw eigen afbeelding
  • Bestel. Levertijd 1 à 2 werkdagen

Het maken van een gepersonaliseerde wax stempel

Wij hebben een breed aanbod aan lakstempels. Het verschil zit hem in het formaat. Wij bieden ze aan in de formaten 15, 20, 25, 30, 35, 40 en 45 mm doorsnede. Je hebt bij ons tevens de mogelijkheid om te gaan voor een complete lakstempel of enkel de gravure. De gravure is eenvoudig om het handvat te bevestigen doormiddel van een draaischroef. Je kunt bij ons je eigen gepersonaliseerde wax stempel bestellen. Dit houd in dat jij het volledige ontwerp bepaalt. Je hebt bij ons de mogelijkheid om je ontwerp te uploaden. Na het plaatsen van de bestelling kijkt onze productie het ontwerp altijd na. Mocht het ontwerp niet haalbaar zijn (wellicht teveel detail) dan laten wij dit altijd weten. Je komt dus nooit voor verassingen te staan na het plaatsen van een bestelling. Houd er rekening mee in een ontwerp dat er niet al te veel detail in zit. Detail is oké, maar er moet ruimte zijn om elementen te graveren. Twee lijntjes die erg dicht bij elkaar lopen kunnen dus in elkaar gaan overlopen. Ook dit zijn overigens punten die wij checken alvorens een wax stempel daadwerkelijk in productie gezet wordt. Wanneer je bij ons een wax stempel order plaatst op werkdagen vóór 15:00 uur, is de levertijd in de meeste gevallen 2 tot 3 werkdagen.

Een lakstaaf maakt het plaatje compleet

Wanneer je een wax stempel besteld kun je natuurlijk nog geen resultaat behalen. Hiervoor heb je een lakstaaf nodig. Deze lakstaaf laat je vervolgens smelten met bijvoorbeeld een waxinelichtje waarnaar er een druppel zal vallen op de envelop, brief etc. Wij bieden deze lakstaven aan per stuk of per 6 stuks. Uit een lakstaaf haal je bij een correct gebruik zo’n 12 tot 15 afdrukken. Wij hebben diverse kleuren, bekijk ze eens op onze lakstaven pagina.