• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Wax stempels

Wax stempel – een prachtige en eeuwenoude manier van stempelen

Een lakzegel plaatsen met een wax stempel. In eerste instantie denk je waarschijnlijk bij jezelf; dat is toch niet meer van deze tijd? Nou, niets is minder waar. Juist integendeel; er is gigantisch veel interesse in deze authentieke stempel. Vroeger diende de stempel vooral voor het plaatsen van een echtheidskenmerk. Door wat kaarsvet te smelten en te druppelen op de opening van (in de meeste gevallen) een brief was het mogelijk om een brief te verzegelen. Na plaatsen van een afdruk werd het uiteraard binnen enkele ogenblikken hard waardoor dit zorgt voor een stevige sluiting van de brief. Om een bepaald beeldmerk op deze verzegeling te kunnen plaatsen maakt men gebruik van een gravure met ontwerp. En wij van de Stempelfabriek maken deze gravures op maat. Je leest het goed; jij bepaalt dus het ontwerp wat gebruikt wordt en wij graveren dit in de gravure plaat om het resultaat vervolgens te kunnen behalen. 

  • Kies het juiste formaat.
  • Creëer je eigen ontwerp.
  • Plaats je bestelling.
  • Levertijd 1 à 2 werkdagen.
     

Bekijk onze wax stempels

Wax stempel laten maken

Wij hebben een breed aanbod aan wax stempels, ook wel lakstempels genoemd. Het verschil zit hem in het formaat. Wij bieden ze aan in de formaten 15, 20, 25, 30, 35, 40 en 45 mm doorsnede. Je kunt bij ons kiezen voor een complete wax stempelset of enkel een losse gravure. De gravure is eenvoudig op het handvat te bevestigen door middel van een draaischroef. Je kunt bij ons je eigen wax stempel bestellen. Dit houdt in dat jij het volledige ontwerp bepaalt. Je hebt bij ons de mogelijkheid om je ontwerp te uploaden. Na het plaatsen van de bestelling kijkt onze productie het ontwerp altijd na. Mocht het ontwerp niet haalbaar zijn, dan laten wij dit altijd weten. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan na het plaatsen van een bestelling. 
 

Maak het ontwerp niet té gedetailleerd

Houd er rekening mee in een ontwerp dat er niet teveel detail in zit. Details zijn oké, maar er moet wel ruimte zijn om elementen te graveren. Twee lijntjes die erg dicht bij elkaar lopen kunnen in elkaar overlopen. Ook dit zijn overigens punten die wij checken voordat een wax stempel daadwerkelijk in productie gezet wordt. 

Vragen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Lakstaven maken het plaatje compleet

Wanneer je alleen een wax stempel bestelt kun je natuurlijk nog geen mooie lak afdrukken maken. Hiervoor heb je nog een lakstaaf nodig. Deze lakstaaf laat je vervolgens smelten, met bijvoorbeeld een waxinelichtje, waarna er een druppel zal vallen op de envelop, brief etc. Wij bieden deze lakstaven aan per stuk of per 6/10 stuks. Uit een lakstaaf haal je bij een correct gebruik zo’n 12 tot 15 afdrukken. Wij hebben diverse kleuren, bekijk ze eens in onze lakstempel accessoires categorie.

 

Wax stempel bestellen

Bij Stempelfabriek.nl heb je een ruime keuze aan wax stempelsets, losse gravures en accessoires zoals lakstaven en houders. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Wanneer je bij ons een wax stempel order plaatst op werkdagen voor 15:00 uur, is de levertijd in de meeste gevallen 2 tot 3 werkdagen.