• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Wax stempels

Wax stempel – een prachtige manier van stempelen

Een lakzegel plaatsen doe je met een wax stempel. In eerste instantie denk je waarschijnlijk bij jezelf; dat is toch niet meer van deze tijd? Nou, niets is minder waar. Er is juist veel interesse in deze authentieke stempel.

Wax stempels (ook lakstempels of zegelstempels genoemd) worden tegenwoordig vooral gebruikt om oorkondes, diploma's, brieven en veel meer te stempelen. Je creëert er een originele afdruk mee op papier. Bij Stempelfabriek.nl maak je jouw persoonlijke wax stempel met eigen initialen, logo of een ander ontwerp.

  • Kies het juiste formaat voor je stempel uit.
  • Upload het ontwerp voor je gepersonaliseerde wax stempel.
  • Beoordeel ter controle de drukproef.
  • Plaats je bestelling.
  • Levertijd 1 à 3 werkdagen.
     

Bekijk onze wax stempels

Waarom heb ik een wax stempel nodig?

Een wax stempel is essentieel als je documenten en papieren wilt voorzien van een speciale zegel. Dit geldt voor diverse documenten, waaronder oorkondes, diploma's, brieven, en zelfs pakketjes die elegant worden afgesloten met een zegel. Hoewel zelfinktende stempels vaak worden gebruikt voor personalisatie, geeft een wax stempel een luxueuzere uitstraling aan je document. 

Het plaatsen van zegels op brieven, enveloppen, en pakketjes dient niet alleen ter personalisatie, maar natuurlijk ook om ze daadwerkelijk te verzegelen.

 

Gepersonaliseerde wax stempels

Zoals hierboven beschreven worden wax stempels veel gebruikt indien je een mooie afwerking wilt voor een document. De mogelijkheden voor het laten maken van een gepersonaliseerde wax stempel zijn uitgebreid. Vaak wordt er gekozen voor initialen (voor bijvoorbeeld een uitnodiging van een bruiloft), een familiewapen of een logo van een bedrijf. 

Een wax stempel personaliseren doe je ontzettend snel en eenvoudig bij Stempelfabriek.nl door je eigen ontwerp te uploaden. Je kunt bij ons zowel bij een wax stempelset als bij de losse gravures persoonlijke ontwerpen uploaden.
 

Details toevoegen

Bij het maken van je eigen ontwerp is het belangrijk om niet te veel details toe te voegen. Twee lijnen die te dicht bij elkaar liggen, kunnen bijvoorbeeld samenvloeien. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het ontwerp en de afmetingen; grotere stempels bieden meer ruimte voor details. 

  • Bij twijfel kun je altijd contact opnemen voor advies, en als een ontwerp niet haalbaar is, laten we je dat weten.

 

Wax stempel of lakstempel?

Er wordt vaak gesproken over wax stempels en lakstempels op internet. Wat is het verschil? In feite is er geen verschil. Oorspronkelijk werd dit type stempel een wax stempel genoemd, maar later is de term veranderd naar 'lakstempel'.
 

Wax stempel laten maken

Wij bieden een breed scala aan wax stempels, ook wel lakstempels genoemd, in verschillende formaten. Je kunt kiezen voor een complete wax stempelset of alleen een losse gravure, eenvoudig te bevestigen met een draaischroef. 

Bestel je eigen wax stempel met een door jou gepersonaliseerd ontwerp door het eenvoudig te uploaden. Ons productieteam controleert altijd het ontwerp na het plaatsen van de bestelling om eventuele haalbaarheidsproblemen te identificeren.
 

Vergeet de lakstaven niet

Om mooie lakzegel afdrukken te maken, heb je naast een stempel ook een lakstaaf nodig. Deze staven stempel wax laat je smelten, bijvoorbeeld met een waxinelichtje, waarna een druppel op het papier valt. Onze lakstaven zijn verkrijgbaar per stuk of in sets van 6 of 10 stuks in diverse kleuren. Een enkele lakstaaf kan bij correct gebruik zo'n 12 tot 15 afdrukken produceren.

 

Wax stempel bestellen bij Stempelfabriek.nl

Zit jij eraan te denken om een gepersonaliseerde wax stempel te kopen? Zoek niet verder! Bij Stempelfabriek.nl vind je een uitgebreid assortiment aan wax stempelsets, losse gravures en bijpassende accessoires, waaronder lakstaven en een lakstempelhouder

Ons uitgebreide assortiment is ontworpen om aan al jouw stempelbehoeften te voldoen, en we nodigen je uit om de mogelijkheden te verkennen.
 

Snelle levertijd

We zorgen ervoor dat als je op werkdagen vóór 15:00 uur een bestelling plaatst, je in de meeste gevallen binnen 2 tot 3 werkdagen jouw stempel in handen hebt. Snel, efficiënt en betrouwbaar - dat is de service die je kunt verwachten bij Stempelfabriek.nl.