• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Rubberen stempels

Stempel met een rubberen stempelplaat

Hier vindt u een groot aanbod aan verschillende soorten stempels. Al deze zelf-inktende stempels en handstempels hebben aan de onderzijde een rubber stempel plaatje. Dit rubber stempel plaatje kunt u volledig zelf ontwerpen met behulp van onze online ontwerp tool. Zo creëert u makkelijk een gepersonaliseerde rubberstempel die geschikt is voor het stempelen op verschillende ondergronden.

Via onze gratis online ontwerp tool kunt u niet alleen uw eigen ontwerp maken dat uiteindelijk op de rubberen stempels zal komen, maar ook een drukproef printen om het ontwerp goed te beoordelen.

  • Bepaal eerst het type stempel dat u wilt
  • Bepaal vervolgens het afdrukformat of het aantal regels
  • Klik op de stempel van uw keuze
  • Start met het online maken van uw stempelontwerp of upload een bestand
  • Beoordeel de drukproef en bestel
  • Indien u op werkdagen voor 15.00 uur bestelt versturen wij uw stempel dezelfde dag

Kijk ook eens bij onze: 

Datumstempels

Exclusieve stempels

Rubber stempel maken

Het stempel rubber wordt met een speciale lasermachine gegraveerd. Uw ontwerp wordt dus met de lasermachine in het rubber van de rubberen stempels gegraveerd. Bij Stempelfabriek.nl gebruiken we verschillende diktes van het rubber om een goed resultaat te behalen. De grote houten handstempels hebben bijvoorbeeld een wat dikker rubber dan de zelf-inktende stempels. Nadat dit proces voltooid is plaatsen wij het rubber precies onder het stempelmontuur. Met één handeling kunt u vervolgens mooie afdrukken zetten met uw eigen rubber stempels. De zelfinktende stempels hebben standaard een ingebouwd stempelkussen. De inktkussentjes zijn door de fabrikant standaard beïnkt met inkt op waterbasis. Handstempels worden juist in combinatie met een los stempelkussen gebruikt. U kunt in dat geval zelf kiezen welke inktsoort u wilt gebruiken.

 

Maar hoe creëert u uw eigen ontwerp eenvoudig en snel zodat u een gepersonaliseerde rubberstempel krijgt? Dat kan via onze gratis online ontwerp tool. Het ontwerp wat u hierop gaat maken, is dus het ontwerp wat gelaserd zal worden op de rubber stempels. Om ervoor te zorgen dat het ontwerpen van uw rubber stempel snel en gemakkelijk gedaan kan worden, hebben wij vele mogelijkheden in onze online ontwerp tool. Rubberen stempels met uw adres? Dan kunt deze tekst makkelijk invoeren. Wilt u een bepaalde tekst wat meer laten opvallen? Geen probleem, maak het lettertype groter of maak de tekst dikgedrukt. Een rubber stempel maken met een logo kan ook. Heeft u hiervoor al een ontwerp, dan hoeft u deze alleen maar te uploaden en verschijnt het in de digitale drukproef. Een tabel toevoegen aan uw rubberstempels wordt met behulp van het ontwerp tool ook eenvoudig gemaakt d.m.v. het toevoegen van kaders en lijnen. Maar een stempel van een tabel laten maken kan ook op een andere manier, n.l. via Excel. Maak uw tabel op in Excel, maak daar een pdf van en upload deze via de creator.

 

Zodra u uw rubberen stempel gaat gebruiken, wilt u uiteraard een mooie stempelafdruk maken. Wij adviseren u om dat als volgt uit te voeren. Kijk eerst of u op een vlakke ondergrond gaat stempelen. Als dit niet het geval is kan er een ongelijke afdruk ontstaan. Dep dan uw rubberen stempel op het inktkussen. Maakt u gebruik van een zelfinktende stempel dan is dit niet nodig aangezien daar een ingebouwd inktkussentje al inzit. Vervolgens drukt u de stempel op de ondergrond waarvoor de rubberen stempel gemaakt is. Let er op dat u niet te hard drukt, maar ook niet te zacht. Als u de druk gelijkmatig verdeeld, krijgt u een mooie afdruk. Bij de grotere handstempels is er iets meer druk nodig. Naderhand kunt u uw rubberen stempel schoonmaken met onze StazOn stempelcleaner. Dit is vooral van belang bij het gebruik van speciale inkten. Zo zorgt u ervoor dat de stempel van goede kwaliteit blijft.

Stempel rubber plaatje vervangen

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw gegevens een keer veranderen als u bijvoorbeeld gebruik maakt van een adresstempel. Daarvoor hebben wij een oplossing. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe rubberstempel te bestellen, maar het is voor u voordeliger om het stempel rubber te vervangen. Let er dan wel op dat het stempelmontuur nog optimaal is. Dit is ook een voordeel van de rubberstempels, de rubberen stempelplaat kan makkelijk vervangen worden. Met onze gratis online creator kunt u dus makkelijk een nieuw ontwerp maken voor uw rubber stempel plaatje. Heeft u zelfinktende rubberen stempels vergeet dan niet ook het ingebouwde inktkussentje te vervangen aangezien het oude inktkussentje ingedrukt is met de oude tekst. Dit is overigens ook een voordeel voor het milieu omdat u niet de hele rubberstempel hoeft te vervangen maar alleen het rubber stempel plaatje en eventueel inktkussentje. Mocht u geïnteresseerd zijn in milieuvriendelijke stempels, neem dan ook eens een kijkje bij onze Colop Green Line producten. Dit zijn milieuvriendelijke rubber stempels gemaakt van gerecycled kunststof en CO2 Neutraal. Ook erg geschikt voor bedrijven die begaan zijn met het milieu en duurzaam willen inkopen.

 

WAAROM MAKEN WIJ ONZE STEMPELPLAATJES VAN RUBBER?

Uit ons onderzoek blijkt dat rubber zorgt voor het beste resultaat van de stempel. Onze rubberen stempels staan garant voor een goede afdruk. Rubberstempels, in tegenstelling tot stempels van polymeer,  zijn ook het meest geschikt voor een gedetailleerd ontwerp. De details komen in rubber stempels dus goed tot uiting. Heeft u bijvoorbeeld een logo met veel of hele kleine details? Kies dan voor rubberen stempels en u kunt er zeker van zijn dat elk detail te zien is, mits de afbeelding die u upload van goede kwaliteit is. Twijfelt u toch of uw ontwerp niet te gedetailleerd is? Dan kunt u ons op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur telefonisch bereiken en via e-mail of WhatsApp. Na de werktijden en in het weekend zijn wij ook bereikbaar, maar dan alleen telefonisch. Blijkt uw ontwerp toch niet haalbaar, dan kijken wij naar de benodigde aanpassingen om zo samen tot een gewenst ontwerp te komen.

 

Om ervoor te zorgen dat uw gepersonaliseerde rubberstempel van goede kwaliteit is zorgen wij ervoor dat het stempel rubber tijdens het proces verschillende keren gecontroleerd wordt. Nog voordat uw ontwerp in het rubber wordt gegraveerd met de lasermachine wordt het stempel rubber grondig gecontroleerd op oneffenheden. Pas als we er zeker van zijn dat het rubber van hoge kwaliteit is, wordt het klaargelegd om gegraveerd te worden met uw ontwerp. Wanneer het rubber stempel plaatje aangebracht wordt op het stempelmontuur wordt er nogmaals gekeken of het ontwerp correct aangebracht is op het rubber en of dit de gewenste scherpe afdruk geeft waarbij alle details zichtbaar zijn. Als dit allemaal goedgekeurd is, is uw gepersonaliseerde rubberstempel klaar voor verzending.