• Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Wax stempels

Wax stempel gepersonaliseerd met je eigen initialen / logo / ontwerp

In de 11e en 12e eeuw kwamen wax stempels al voor. Deze werden in die tijd gebruikt om oorkondes te voorzien van een merkje (monogram). Vanaf de 13e eeuw kwamen er meerdere soorten wax stempels door de bestuurlijke instellingen meer schriftelijke stukken ging produceren. Uiteraard is het niet hier gestopt met de doorontwikkeling van de waxstempel. Als we kijken naar de mogelijkheden die de laatste 10 jaar erbij zijn gekomen en waarvoor een wax stempel gebruikt wordt is dit een hele evolutie. Heden daag wordt deze stempel gebruikt voor niet alleen meer de oorkonde maar ook zeker voor diploma's brieven, enveloppen, cadeautjes en veel meer. 

  • Kies het juiste formaat voor uw wax stempel uit
  • Upload uw ontwerp
  • Of start met het online ontwerpen van uw gepersonaliseerde wax stempel
  • Beoordeel ter controle de drukproef
  • En bestel 
  • Levertijd 1 à 2 werkdagen

 

Alternatief om uw papier te veredelen:

Lakstempels

Waarom heb ik een wax stempel nodig?

Een wax stempel is een must have indien u documenten en papieren wilt voorzien van een speciale zegel. Dit kunnen verschillende documenten zijn. Denk aan oorkondes, diploma's, brieven maar ook pakketjes die netjes afgewerkt worden met een zegel. Zelf alcohol flesjes worden bezegelt met een mooie zegel. Hierbij een voorbeeld van zo'n afwerking. Vaak worden deze documenten gepersonaliseerd d.m.v. een zelf-inktende stempel maar uiteraard is het mooier om dit te doen met een wax stempel. Waarom? De reden is 2 ledig. Deze documenten worden al tientallen honderden jaren op deze manier bezegeld. Een andere reden is dat de afwerking hierdoor een luxere uitstraling geeft aan je document. Een reden om dit te doen bij bijvoorbeeld brieven, enveloppen en pakketjes is om het document een bepaalde waarde te geven zolang het niet geopend is.


Gepersonaliseerde wax stempel.

Zoals hierboven omschreven is een wax stempel dus een must have indien u een mooie afwerking wilt voor uw document. Wat zijn dan de mogelijkheden is een logische vervolg vraag. De mogelijkheden hierin zijn best ruim. Vaak wordt er gekozen voor initialen (voor bijvoorbeeld een uitnodiging van bruiloften), een familie wapen of zelfs een logo van uw bedrijf. Zoals wij omschrijven zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Wat hierin belangrijk is, is dat er wel gekeken wordt naar de details. Vaak moeten wij contact opnemen met de klant over zijn gepersonaliseerde wax stempel om het nieuws te vertellen dat sommige details niet erop kunnen komen. Natuurlijk is de vraag wat kan dan? Hier is het heel moeilijk om een juist antwoord op te geven zolang wij niet het ontwerp zien en de afmeting weten. De afmeting is hierin natuurlijk erg belangrijk omdat hoe groter de wax stempel hoe meer erop kan. 

 

Wax stempel of lakstempel

Je ziet vaak op internet een hele uitleg over een wax stempel of een lakstempel. Wat is het verschil tussen de beiden soorten zegel stempels? Dit antwoord is heel duidelijk. Er is geen verschil. vanuit vroeger noemde men deze soort stempel een wax stempel. Later is dit veranderd in het woord lakstempel. Waarom dit is veranderd is niet bekend maar er veranderen vaker woorden vanuit vroeger naar heden daagse taal gebruiken.