• Voor 15.00 besteld, vandaag verstuurd.
  • Levertijd brandstempels & lakstempels 5 tot 10 werkdagen.
  • Gratis bezorging vanaf €75,00 Excl. BTW in NL
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.30-22.00
  • 085 487 49 87 / verkoop@stempelfabriek.nl

Papieren tassen stempelen

Papieren draagtassen of papieren zakken zijn heel eenvoudig te bestempelen. Dit geeft een speciale uitstraling en is veel milieuvriendelijker dan plastic. Papieren draagtassen of papieren zakken zijn heel eenvoudig te bestempelen. Dit geeft een speciale uitstraling en is veel milieuvriendelijker dan plastic.

Grote stempel voor op kraft zakken

Papieren kraft zakken en draagtassen zijn helemaal hot. Plastic tassen mogen niet meer gratis meegegeven worden en een heel goed alternatief zijn de kraftzakken of andere papieren tassen. Op plastic draagtassen kon je als winkelier zo mooi je reclame laten drukken maar dan moest je wel veel in één keer bestellen. Ook op papier kan dat maar dat is verhoudingsgewijs nog duurder. Daar heeft Stempelfabriek.nl wat op gevonden! Papieren draagtassen of papieren zakken zijn heel eenvoudig te bestempelen. Dit geeft een speciale uitstraling en is veel milieuvriendelijker dan plastic.

Toepassingen grote stempel

Toepassingen toppad stempelkussen
Er zijn echter wel een paar dingen waar je goed op moet letten als je dit wil gaan doen.
     1. Laat een grote handstempel maken van rubber. Dit moet rubber zijn vanwege de sneldrogende inkt die gebruikt gaat worden. Al onze stempels worden gemaakt van rubber.
     2. Kijk bij stempelinkten en kies de juiste inkt uit die snel droogt, niet vlekt en dus geschikt is voor uw toepassing. Dit is altijd een inkt op basis van vluchtige stoffen omdat de inkt snel moet drogen en de papieren tassen van niet erg poreus zijn. Uiteraard kunt u ons altijd om advies vragen!
     3. Ga voor een stempelkussen dat geschikt is voor deze inkt op vluchtige stoffen basis en dat goed afsluit zodat deze vluchtige stoffen niet op het kussen kunnen verdampen. Wij adviseren het merk Top!Pad.

Grote stempel

Grote handstempels

Op een grote stempel kunt u uw logo laten zetten en daarbij b.v. uw website of andere gegevens. Dit zijn belangrijke gegevens die uw klant maar niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht kan worden. Wij maken de grote stempel met extra reliëf zodat u een mooie afdruk krijgt. Als er tussen de afdruk veel “wit” zit druk dan vooral niet te hard op het inktkussen om inkt op uw stempel te krijgen. Als u te hard druk perst u de inkt a.h.w. weer van de stempelafbeelding op het “lege” gedeelte van het rubber en dat zal ook afgestempeld worden. Het beste kunt u het Top!Pad gebruiken omdat deze niet teveel indrukt. Ook kunt u beter een paar keer op het Top!Pad deppen met de stempel en dan afdrukken. Hou dan deze afdruk even vast en oefen druk uit op de stempel.

Stempelinkt

coloris-8080 Noris 191 Coloris-R9-FP

De inkten die in aanmerking komen voor papier, kraftpapier en karton zijn:

Coloris 8080 P

Coloris R9-FP

Noris 191 

Dit zijn inkten die niet op waterbasis zijn maar op basis van vluchtige stoffen. Deze vluchtige stoffen hebben de neiging snel uit de inkt te verdampen. Dit heeft als voordeel dat de inkt snel droogt en als nadeel dat de inkt ook op het inktkussen snel droogt. Het is daarom van groot belang het inktkussen gesloten te houden als u niet aan het stempelen bent. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een inktkussen dat zeer goed afsluit waardoor de inkt langer houdbaar blijft. Na uitvoerig testen komt het Top!Pad als beste uit de bus. Daar waar andere inktkussens in extreme gevallen na 2 á 3 dagen al uitgedroogd zijn is het Top!Pad na 2 á 3 maanden nog steeds bruikbaar. Wacht met nabeïnkten niet totdat het inktkussen is uitgedroogd. Dan bent u te laat. Beïnkte het tijdig bij en zodoende blijft het inktkussen vochtig. De testen zijn overigens gedaan in gesloten toestand waarbij het kussen iedere week slecht enkele minuten geopend werd.

Groot stempelkussen

Toppad inktkussen

Top!Pad in 2 grote formaten verkrijgbaar Het Top!Pad is onlangs ontwikkeld omdat er geen ander stempelkussens op de markt waren die de speciaal sneldrogende inkten op het inktkussen niet lieten uitdrogen. Het Top!Pad sluit goed en droogt daardoor minder snel uit. Bovendien is het kussen zo geprepareerd dat er slecht weinig inkt in hoeft en dat is ook weer goed tegen uitdroging.

We zetten de voordelen even voor u op een rijtje
     1. De stempeldoos is van hoogwaardig gecoat metaal en heeft ronde hoeken. Dit metaal zal niet makkelijk gaan roesten.
     2. Door het goed sluitingsmechanisme zal er, indien het kussen niet gebruikt wordt, weinig tot geen lucht kunnen ontsnappen.
     3. De doos is uit 1 stuks gestanzd waardoor u zich niet aan scherpe randen kan snijden
     4. In de stempeldoos ligt een laag kunststof dat zorgt voor de stabiliteit van het inktkussen. Indien u het Top!Pad met beleid opend zal de doos stabiel blijven en daardoor niet uitdrogen.
     5. De Vilten inleg is voldoende en zorgt voor een laag inktgebruik. Het Top!Pad is in 2 formaten te verkrijgen: Type 2 22,1 x 16,1 x 2,2 - voor de eerste keer beïnkten met slechts 29 gram inkt    Type 3 31 x 24 x 2,2 - voor de eerste keer beïnkten met slechts 74,4 gram inkt

TIP 1: Koop nooit een gewoon standaard stempelkussen voor een sneldrogende inkt. Deze kunt u binnen 1 dag weggooien.
TIP 2: Beïnkt nooit een stempelkussen opnieuw maar dan met een andere inktsoort of merk. Dat gaat niet samen en ook in dit geval kunt u veelal uw stempelkussen weggooien.

Tags:
Onze houten handstempels

Bij ons zijn ze er in verschillende vormen en maten en worden gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Onze houten handstempels zijn allemaal gemaakt van hetzelfde soort hout en zowel rond, vierkant als rechthoekig verkrijgbaar.

Share this article
Zelf stempel maken

Klinkt als onmogelijk, maar bij Stempelfabriek heeft u die mogelijkheid. U heeft bij ons de mogelijkheid om zelf uw eigen stempel te kiezen, zelf een ontwerp voor de stempel te maken en deze vervolgens te bestellen. 

Share this article