Electrische brandstempels voor het brandmerken van hout, leer en kunststof.

Stempelfabriek.nl is gespecialiseerd in het maken van brandstempels op maat.
Wij leveren hiervoor allerlei verschillende formaten electrische brandstempels met, indien nodig, een warmteregelaar. De warmteregelaar heeft u alleen nodig bij andere materialen dan hout. Voor zacht hout echter, adviseren wij ook een warmteregelaar.

 

Toepassingen van brandstempels:

Brandstempel in hout

Nog meer brandstempelvoorbeelden.

Brandstempel de Hekkerij in Meppen  Snijplank Pluk AMsterdam

Wij hebben allerlei verschillende formaten Brandstempels. Hoe groter het formaat hoe hoger het wattage. Een groter oppervlakte heeft meer energie nodig om warm te worden. De brandstempels staan standaard afgesteld op hout. De ALK 0 zijn de kleinste in formaat, daarna volgende Alk 1, Alk 2, Alk 4 en Alk 6. De Brandstempel HLP zijn de grotere en de Brandstempel S-serie zijn de allergrootste.

Een gegraveerde brandplaat is gemaakt van een soort messing legering. Deze wordt verwarmd door het verwarmings-element in de brandtang. Het duurt een paar minuten tot de plaat helemaal verwarmd is en u ermee kunt branden. Laat de stekker niet onnodig lang in het stopcontact zitten en doe de brandstempel uit als u deze niet gebruikt. Een tafelstandaard voor de brandtang is erg handig en voorkomt onnodige brandplekken.

Onze brandtangen worden gebruikt in houtbewerkings werkplaatsen, door kunstenaar, horecaondernemers, houten hekwerkbedrijven, palletbedrijven en nog heel veel meer.